Erdoğan ile Putin'in Görüşecek Olmasından Almanya Çok Rahatsız

Erdoğan ile Putin'in Görüşecek Olmasından Almanya Çok Rahatsız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta Rusya'ya giderek Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin ile görüşecek olması Almanya'nın uykularını kaçırdı. Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının Almanya'da meclisten geçmesi sonrası Türkiye'nin yaptığı hamleleri yorumlayan Alman basını, "Türkiye yönünü Batı'dan Doğu'ya dönüyor" dedi.

Türkiye'nin uzun seneler Avrupa Birliği kapısında beklemesinde önemli rol oynayan Almanya, Türkiye'nin önce İsrail ve ardından Rusya ile yakınlaşma hamlelerini şaşkınlıkla izliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'i doğduğu şehir St. Petersburg'da ziyaret edecek olması, Der Spiegel dergisinde, "Erdoğan'ın Putin ile flörtü, NATO'yu provake edecek" diye verildi.

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde Türkiye ile Rusya'nın birbirine yakınlaşmasından endişelenen bazı Alman siyasiler, "Türkiye NATO için çok önemli bir partner" sözlerini dile getirmeye başladı.

ALMANYA'NIN UKRAYNA DESTEĞİ, ARAYI AÇMIŞTI

Ukrayna ile Rusya arasındaki krizde açıktan Ukrayna'yı destekleyen Almanya'nın Rusya ile arası açılmıştı.

ALMANYA'NIN UYKULARI KAÇMAYA BAŞLADI

Türkiye-Rusya yakınlaşması bu yönüyle de Almanya'nın uykularını kaçırmaya başladı.

Almanya'da Başbakan Angela Merkel dışında hiç bir siyasi, Türkiye ile ilişkilerin normale dönüşmesi için elle tutulur bir gayret göstermiyor.