Başbakan Erdoğan ile bir dönemin ana muhalefet lideri Deniz Baykal arasında geçmişte yaşanan ilginç bir diyaloğun ayrıntılarına Türkiye gazetesi ulaştı. Erdoğan'ın 2011 yılında geçirdiği ameliyat sonrasında kendisini ziyarete gelen CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Keşke partinizin başından ayrılmasaydınız" dediği öğrenildi.

"KEŞKE BU DURUM OLMASAYDI"
Tarih 21 Aralık 2011. Başbakan Erdoğan geçirdiği ameliyatın ardından işinin başına dönmüş. CHP'nin eski lideri Deniz Baykal geçmiş olsun ziyareti için Başbakanlık Resmi Konutu'nda. Emine Erdoğan ve Olcay Baykal'ın da olduğu ortamda sohbet konusu Türkiye'deki muhalefet anlayışı. Başbakan birara Baykal'a dönüyor ve kaset komplosunu ima ediyor. "Keşke bu durum olmasaydı. Keşke Genel Başkanlıktan ayrılmasaydınız" diyor.

"EKSİKLİĞİNİZ ÇOK HİSSEDİLİYOR"
Edinilen bilgilere göre Erdoğan CHP'nin eski liderinin muhalefet anlayışının Türk siyasetinde çok arandığını dile getiriyor. Şöyle devam ediyor: "Keşke bu sıkıntıları önleyebilseydik. Devlet adamı kimliğinizle eksikliğiniz çok hissediliyor"

BAYKAL TEŞEKKÜR ETTİ
Deniz Baykal, Erdoğan'ın bu övgü dolu sözlerini dinledi ve gülümseyerek teşekkür etti. Yorum yapmaktan kaçındı. Bu sır sohbetin ayrıntıları daha önce gün ışığına çıkmadı. Ancak Baykal'ın bu ziyaret sonrası Başbakan hakkında verdiği demeçlerin yumuşaması kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.

KASETLE DEVRİLMİŞTİ
CHP'nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal 2010 yılının Mayıs ayında kendisiyle ilgili bir görüntünün internete yansıması üzerine koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı. Görüntülerin kim tarafından alındığı ve internete sızdırıldığı hala bilinmiyor.