Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, "Valiler Toplantısı"nda konuştu. CNN Türk canlı yayınında ekrana gelen "Türkiye'nin Gündemi" programında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Bahadır Erdem'in "Türkiye son yıllarda Ortadoğu devleti olarak kabul ediliyor. Türkiye, dünya devletleriyle aynı ligde değil" yorumuna Erdoğan sert tepki gösterdi.
''SENİN HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR''
''Emin olun çifte standartlar karşısında bizim gösterdiğimiz sabrı dünyanın hiçbir ülkesi gösteremez.'' diyen Erdoğan, ''Sırtına yediği onca hançere rağmen herkesle dostluk hukukunu korumaya çalışan bir başka ülke yoktur. Ama öyle bir ana muhalefet, öyle bir muhalefet var ki... İstisnası MHP'yi tenzih ederim. Bakıyorsun ne diyorlar Söyledikleri şey bu, 'Dünyada şu anda görüşecekleri ülke kalmadı.' Bakıyorsun bir tanesi kalkıp diyor ki 'Batı'dan tamamen kopmuş, Ortadoğu'ya sığınmış bir Türkiye var.' Kim önünde de bir profesör yazıyor. Bunlar haddini bilmiyor. Senin her yerin profesör olsa ne yazar? Sen bir defa neyi müdafaa ettiğini, neyi konuştuğunu, şu anda Türkiye'nin bulunduğu yeri, konumu bilmeyecek kadar acizsin.'' şeklinde konuşarak Bahadır Erdem'e ateş püskürdü.
"İZLEYİNCE NEFRET EDİYORUM"

Eleştirilerini daha da sertleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Televizyonda bunları izleyince nefret ediyorum. Bunlardan çıkan öğrenciden hiçbir şey olmaz. O öğrenciler, bu tür hocalardan da nefret ediyordur."
''TÜRKİYE ORTADOĞU DEVLETİ OLARAK ANILIYOR'' DEMİŞTİ
Önceki gün canlı yayında Türkiye'nin Batı'dan koparak artık bir Ortadoğu devleti olduğunu ifade eden Erdem, "Türkiye son yıllarda Ortadoğu devleti olarak kabul ediliyor. Türkiye, dünya devletleriyle aynı ligde değil" ifadelerine yer vermişti.