Erdoğan, "Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam." dedi.

Erdoğan, HDP'yi Yenikapı'ya Neden Davet Etmediğini Açıkladı


Ankara'dan İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yöneticilerini kabul etti.

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı gazeteciler ve medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen buluşmada, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

HDP YENİKAPI'YA NEDEN DAVET EDİLMEDİ?

Erdoğan'la görüşen isimler arasında yer alan Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarın herkesi saat 17.00'de Yenikapı'ya bekliyorum" dediğini aktardı. Ateş'in aktardığına göre, Erdoğan, HDP'nin Yenikapı'ya neden davet edilmediğini de açıkladı.

Erdoğan, "Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. (HDP'yi) Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam." dedi.
KÖŞKÜN DUVARLARI ÜSTÜNE AĞIR SİLAHLAR KONULDU
Buluşmada bir ayrıntı dikkat çekti. Tarabya Köşkü'ne çıkan Kalender Caddesi'ni kullanan sürücülerin kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra geçişlerine izin verildi. Özel harekat polisleri ve çevik kuvvet polisleri Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'nin çevresinde nöbet tuttu.
Ayrıca Tarabya Köşkü'nün önünde de Özel Harekat Polisleri'nin kullanımına verilen, uçaksavar ve ağır makinalı silahların bulunduğu 'ejder yalçın' tipi zırhlı muharebe araçları vardı. Köşkün girişindeki duvar üzerine de ağır silahların konulduğu görüldü. Köşk önünde bekleyen gazetecilerin araçları ve canlı yayın araçları Cumhurbaşkanlığı bomba arama köpekleri tarafından tek tek arandı.