Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D - CNN TÜRK ortak yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kira ve konut fiyatlarına ilişkin şöyle konuştu:

Trabzon'da Heyelan! 3 İşçinin Cansız Bedenine Ulaşıldı Trabzon'da Heyelan! 3 İşçinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Bunu artık seçim sonrası atacağımız adımlara bırakmakta fayda var. Cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda Adalet Bakanlığı bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım. Bu işin en önemli çıkış noktası toplu konut. 85 milyonu aşırı kar hırsına kurban edemeyiz. Deprem bölgesindeki konutları da hızlı bir şekilde tamamlayacağız.

Açık ve net söylüyorum. Bu kriz tellallarının kriz söylemlerine kimse kulak asmasın. Bu çok yanlış olur. Bunun başını çeken Kılıçdaroğlu ve şürekasıdır. Vatandaşımızı algılarla yönlendirmeye çalışıyorlar. Bunlar otelde IMF temsilcileriyle görüşme yaptılar. Bize de borç almayı tavsiye ettiler. Ben de 'borç alma gibi hevesimiz yok' dedim. Bizim bu tefecilerle ne işimiz var? Daha önce de banka ve borsaya yönelik açıklamaları var. Piyasaları hep manipüle etmeye gayret ettiler.