Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bizim milletimizle, özellikle siz değerli muhtarlarımızla muhabbetimiz, karşılıklı sevgiye saygıya dayalı ilişkimiz birilerini rahatsız ediyor. 

BENİM YERİM MİLLETİMİN YANI, SİZİN YERİNİZ KİMİN YANI?

Muhtarlarımızı, tahkir etmeye kadar vardırıyorlar. Bir konsolosun casusluk davasıyla yargılanan gazeteciyle yanak yanağa fotoğraf çektirmesini eleştirmiştim.

Bir mizah dergisi benim bir muhtarla yanak yanağa fotoğraf çektirmemizi yayınlamıştı. Güya biz sadece muhtarlarla fotoğraf çektirirmişiz. İşte ben de tam bunu söylüyorum. Benim yerim milletimin yanı. Sizin yeriniz kimin yanı? Biz bu kafayı çok iyi biliriz. 

Yaptıkları işin adını halkçılık koyarak tam bir karamizah sergiliyorlar. Dün ayağındaki çarığı, başındaki kasketi yüzünden Aşık Veysel'i Ankara'ya sokmayan kafayla milleti aşağılamak için benim muhtarla resmimi kapağa basan kafa aynı kafadır. Bunların demokrasi milletsiz bir demokrasi. 

Cumhurbaşkanı'na hakaret etmeyi siyaset sayıyorlar. Peki böyle iktidar olunur mu? Bunlar koltuğu korumaya çalışıyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇİRKİN SÖZLERİ

Muhalefet cinsi sapıklara bel bağlamış durumda.

Bakınız ana muhalefet partisinin genel başkanı dün bir konuşma yapıyor. Ben konuşmayı onun şahsına değil partinin mensubu hanımefendilere ve milletime çağrıyı yapıyorum. Terbiyemin elvermediği galiz ifadelerle saldırıyor. Dün televizyon kanalında bu sözler biplenerek veriliyor.

Bakan Hanım hakkında çok çirkin ifadeler anamuhalefet üzerinden siyaset yapmaya çalıştığı cinsi sapık şu anda cezaevinde peki bu siyasi sapıkları ne yapacağız?

Bu kişi, başında bulunduğu partinin de yüz karası. Bir kasetle partinin başına gelmedi mi? Kaset olmasa partinin başına gelecek hali mi var? Yalanın, takiyenin her türlüsü var.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMASI

Sünni ve Şii bütün Türkmenler bizim öz kardeşlerimizdir. Hepsine aynı şekilde sahip çıkıyoruz. 

Rusya, "Türkiye taraf tutuyor" diyor. Eğer Azerbaycan'la Ermenisan arasında taraf aranacaksa, o Rusya'dır. Rusya taraf olmayı sever. Rusya, Gürcistan'da da taraf olmuştur, Ermenistan'da da taraf olmuştur, Suriye'de de taraf olmuştur. Ukrayna'da da taraf olmuştur. 

Türkiye olarak bizim durumumuz çok farklı. Bizim bu insanlarla bin yıllık dostluğumuz, kardeşliğimiz, akrabalığımız var. Oralarda yakılan her ağıt bizim de gözlerimizi yaşartır. Tıpkı Balkanlar gibi, tıpkı Kafkaslar gibi, tıpkı Kırım gibi... 

Oraları kendimizden ayrı göremeyiz. Oralardan gelenleri ülkemizde ağırlarız. 

Biz tarihimizin, vicdanımızın, ecdadımızın, aklımızın bize gösterdiği istikamette yolumuza devam ediyoruz.