Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Tarım Projesi toplantısında yaptığı konuşmasında Avrupa Birliği'nin açıklamalarına değindi.  "Asıl olay merciyi sizsiniz; millet. Batı ne diyor idam olmaz. Nereden bunu konuşuyorsunuz diyor!" sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
KİMSİN SEN YA? SEN NASIL TÜRKİYE HAKKINDA KARAR VERİRSİN
"Ey Batı bu milletin kaderi sizin elinizdedir. Bugün dünyanın büyük çoğunluğunda da bu var. Kimsin sen ya, kimsin? Nesin sen, sen Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun. Sen veya siz nasıl olur da Türkiye hakkında karar verirsiniz. Türkiye'yi tanımamışsınız, çevirdiğiniz fırıldaklar Türkiye adına değil. Bu millet kendi kararını kendi verir, kendi göbeğini kendi keser.

AB ÖNCE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTSUN
Avrupa Birliği Parlementosundaki terör örgütleri temsilcilerini temizleyin. O zaman görün. AB önce verdiği sözleri tutsun. Bize 3 milyar avro verecekti. Siz verdiğiniz hiçbir sözü tutmadınız ki. Biz dürüst olanlarla yürüyeceğiz. Dürüst olmayanlarla değil. En büyük başkan bizim başkan tezahüratları. Anlıyoruz ki birileri bizi bu coğrafyada idare etmeye çalışıyor.