Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

DOKUNULMAZLIK YASASINA ONAY
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlık yasasına onay vermesiyle ilgili, ''Bu ara yoğun bir Afrika ziyaretimiz oldu, tabi boş da durmuyoruz, işlerimiz var. Bu olayın HSYK'daki atamalarla vesaire yakından uzaktan alakası yok. Bizler Meclis'ten Cumhurbaşkanlığına gelen yasal düzenlemeleri gün olur hafta içinde hemen imzalarız, gün olur 15'inci gün imzalarız. Bunlar sipariş üzerine olan imzalar değildir. Süreci içinde imzalanmış mıdır, imzalanmamış mıdır. Olması gereken budur. İmzalanmıştır, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun'' dedi.

ALMANYA PARLAMENTOSU'NUN 1915 OLAYLARIYLA İLGİLİ KARARI
Erdoğan, Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili kararına ilişkin, ''Güvenlik toplantısında Almanya'ya yaptırımlar konuşuldu. Almanya'ya karşı bazı başlıklar belirledik, adımları atacağız. Bu yanlış adımdan Almanya'nın dönmesi gerekir. Yani bundan sonraki süreç bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3 milyon, 3,5 milyon şu anda Türk'ün olduğu Almanya'da bir süreç var. Bundan sonra tabii ki bu çok daha dikkatli, çok daha kontrollü bir şekilde yürüyecektir'' diye konuştu.

Erdoğan'dan Almanya'ya yaptırım sinyali: