Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Almanya'nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin bu ülkedeki konuşmalarını iptal etmesine sert tepki gösteren Erdoğan, Türkiye'nin bu işin peşini bırakmayacağını belirterek "Durun daha işin başındayız. Yaptıklarınız bütün uluslararası ortamlarda anlatacağız" dedi.

Erdoğan, tutuklanan Die Welt muhabiri Deniz Yücel ile ilgili olarak ise "PKK ile bağlantılı bu kişiyi Alman konsolosluğu 1 ay sakladı. Sonunda nihayet verdiler ve bağımsız yargı şimdi yargılıyor" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:


Asıl savaş manevi ve toplumsal alanda verilen savaştır. Türkiye güçlü aile yapısı ile küresel dalganın etkisini azaltıyor.

Eyyamcı değil, milli bir gençlik için herkesin daha fazla gayret göstermesi şarttır. Uyuşturucuya karşı gençlerimizi koruma altına almalıyız. Sigaraya karşı mücadeleyi hep birlikte sürdürelim, bu kararı bu akşam verelim.

"BUNU HAYAT TARZI TARTIŞMALARINA ÇEKTİLER"

Uyuşturucu ile mücadelede çok büyük engellerle karşılaştık. Küresel düzeyde uyuşturucu kültürü özendirilerek, farklı düzenlemelerle meşrulaştırılarak, toplumu ayakta tutan sütunlar dinamitleniyor. Konuyu hayat tarzı tartışmalarına çekerek yeni cephe kurmaya çalıştılar. Milletimiz sağduyusuyla ucuz politikalara prim vermedi.

Ben gençlerimize inanıyorum, bu gençlik kendisini 15 Temmuz gecesi ispat etmiştir. Bu gençliğin alnı öpülür, iftihar ediyorum.

"HEDONİST BİR NESİL İÇİN

Sadece kendi çıkarını düşünen, sürekli haz peşinde koşan hedonist bir nesil için ellerindeki tüm araçları kullanıyorlar. Bu sorunun sadece ülkemize münhasır bir mesele olmadığını özellikle belirtmek istiyorum.

SÖYLEDİKLERİNİN BİR TANESİ GERÇEKLEŞMEDİ

Önümüzdeki haziran ayında, alkol düzenlemesi yürürlüğe gireli dört yıl olacak. Bu dört yılda hangi vatandaşımız bu düzenleme dolayısıyla sıkıntı yaşadı? Kimin hayat tarzına müdahale edildi? Muhalefetin iddialarının hangisi doğru çıktı? Elbette hiçbiri. Söylediklerinin bir tanesi dahi gerçekleşmedi.

'ÇAMUR AT TUTMAZSA İZİ KALIR' MANTIĞIYLA HAREKET EDİYORLAR

Esasen bunlar 'çamur at tutmasa da izi kalır' mantığıyla hareket ediyorlar. Ama şundan emin olun, attıkları çamurların hepsi de kendi paçalarına, kendi suratlarına yapışmıştır.

"ALMANYA BU AJANI BİR AY KONSOLOSLUKTA SAKLADI"

(Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasıyla ilgili) Bunlar, dikkat edin, yok bilmem Die Welt'in buradaki bir temsilcisi içeri alınmış, bundan dolayı değil, bir ay bu kişi, PKK'nın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak, bu kişi Alman Konsolosluğunda saklanmıştır, bir ay ve 'bunu bize teslim edin, yargılansın' dediğimizde de vermemişlerdir. Bunu bana Şansölye Merkel söylediğinde ben kendisine şunu söyledim. 'Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, bize ne diyorsunuz 'yargı bağımsızdır, tarafsızdır' diyorsunuz. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz, verin yargılansın.' Önce vermediler, sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı. Şu anda yüzlerce, binlerce terörist Almanya'da terör estiriyor.

"DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ ŞEKİLDE..."

Düşünebiliyor musunuz benim Adalet Bakanım hem görüşme yapacak hem de oradaki vatandaşlarımıza bu konuyu anlatacak. Orada otopark yok diye engelliyorlar. Ben orada konuşma yapacağım, dünyada görümemiş şekilde Anayasa Mahkemeleri 2 saatte karar alıyor ve konuşmamı engelliyorlar. Ama Cemil Bayık'ı konuşturuyorlar.

"DURUN DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ"

Bunların teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalılar. Bir de bu konuyu neden köpürtüyorlar diye konuşuyorlar. Durun daha işin başındayız. Daha uluslararası tüm ortamlarda sizin bu yaptıklarınızı teker teker anlatacağız.

Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye ile ilgili karar alıyor. Ne yaparsanız yapın avucunuzu yalayacaksınız.