Muhalefetin sürpriz bir şekilde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesi AK Parti’nin de Köşk planını değiştirdi.

AK Parti'de Köşk için ibrenin yeniden Abdullah Gül’e döndüğü konuşuluyor.


ERDOĞAN'I KÖŞEYE SIKIŞTIRDILAR

Taraf gazetesinin haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “çatı adayı” olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun üzerinde uzlaşması Başbakan Erdoğan’ı köşeye sıkıştırdı. CHP’de şok yaşanırken, bu isme karşı çıkan milletvekilleri bile, İhsanoğlu’nun Köşk’e değil, Başbakan Erdoğan’a karşı tampon olarak öne sürüldüğünü dillendirmeye başladı. Siyasi kulislere göre; İhsanoğlu’nun karşısında ilk turda seçilememe riski Erdoğan’a aday olma kararını yeniden gözden geçirmesine yol açacak. Erdoğan, riski göze almak yerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden adaylığına onay vermek zorunda kalacak.

İHSANOĞLU KÖŞK SENARYOLARINI DEĞİŞTİRDİ

Çatı aday olarak iki liderin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıklamasının ardından siyasi kulisler hareketlendi. İhsanoğlu adı Köşk senaryolarını değiştirdi. Senaryolardan ilkine göre “Ekmel Bey” Köşk için değil, Erdoğan’a tampon isim olarak öne sürüldü. AK Parti’nin adayı olarak çıkmasına kesin gözüyle bakılan Erdoğan’ın, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun karşısında ilk turda seçilememe riski ortaya çıktı. Bu riskin Erdoğan’ın aday olma kararını yeniden gözden geçirmesine yol açacağı belirtiliyor.

GÜL'ÜN ADAYLIĞINA ONAY VERECEK

İddialara göre Başbakan Erdoğan, riski göze almak yerine Abdullah Gül’ün adaylığına yeniden onay vermek zorunda kalacak. Erdoğan, Gül seçilirse “Ben seçtirdim”, kaybederse “Gül kaybetti” diyecek.