Erdoğan: Biz 'Darbecileri Vurun' Emri Vermedik, Yakalayıp Adalete Teslim Ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 adli yıl açılış töreninde konuştu. Darbe gecesine de değinen Erdoğan, dünyaya serzenişte bulundu. Erdoğan, "O gece, 30 küsur kişi darbecilerden öldü fakat 241 kişi, evet, darbe karşısında direnenlerden öldü, şehit oldu. Demek ki bizler kalkıp da güvenlik güçlerimize 'darbecileri, bunların hepsini vurun' diye bir talimatı vermedik. Yine de 'onları yakalayın gelin adalete teslim edin' dedik. Ey dünya hala sen bize hangi gözle bakıyorsun? Biz adalete yakalayıp teslim ediyoruz, siz ise kalkıp 'endişe ile izliyoruz' diyorsunuz. Bu terbiyesizlik değil mi? Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi? Biz çalışmalarımızı hukuk içinde sürdürüyoruz ama diyorum ki geciken adalet adalet değildir. Bir an önce gereken yapılmalıdır" dedi.
"DOSTUMUZU DÜŞMANIMIZI GÖRDÜK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında dostunu, düşmanını, yanında olanı, karşısında olanı, özellikle pusuda bekleyenleri büyük ölçüde gördüğünü ve tanıdığını dile getirerek, 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmetle andı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin çevresinde 29 şehit verildiğini ve 36 yaralı bulunduğunu anlatan Erdoğan, burasının F-16'larla bombalandığını, helikopterlerle tarandığını hatırlattı. 15 Temmuz gazilerine de Allah'tan şifa dileyen Erdoğan, "O gece destan yazan milletimize ne söylesek, ne yapsak minnetimizi ifade edemeyiz. Bu millet büyük bir millet, gerçekten sorumluluğumuzu çok daha artıran bir millet ve ben milletimle iftihar ediyorum." diye konuştu.
"EY DÜNYA, HALA SEN BİZE HANGİ GÖZLE BAKIYORSUN?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "O gece, 30 küsur kişi darbecilerden öldü fakat 241 kişi, evet, darbe karşısında direnenlerden öldü, şehit oldu. Demek ki bizler kalkıp da güvenlik güçlerimize 'darbecileri, bunların hepsini vurun' diye bir talimatı vermedik. Yine de 'onları yakalayın gelin adalete teslim edin' dedik. Ey dünya hala sen bize hangi gözle bakıyorsun? Biz adalete yakalayıp teslim ediyoruz, siz ise kalkıp 'endişe ile izliyoruz' diyorsunuz. Bu terbiyesizlik değil mi? Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi?" ifadelerini kullandı.