Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orlando'da eşcinsellerin gittiği bir kulübe yönelik yapılan saldırı sonrası 49 kişinin yaşamını yitirdiği katliam nedeniyle ABD Başkanı Obama'yı telefonla arayıp taziyelerini iletti. Obama'da Erdoğan'a duyarlılığından ötürü teşekkür etti. Erdoğan'ın ardından Başbakan Binali Yıldırım'da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı telefonla arayarak Orlando katliamıyla ilgili başsağlığı dileklerini iletti.
TERÖRÜN DİNİ MİLLETİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, dün taziye telgrafı çektiği Obama ile bugün telefonda görüştü. Orlando'daki saldırının uluslararası toplumun terörle ortak mücadele etmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğunu hatırlatanCumhurbaşkanı Erdoğan, terörün dini ve milleti olmadığını vurguladı.

SURİYE'Yİ KONUŞTULAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri olan terörün barış dini olan İslam'la hiçbir surette bağdaştırılamayacağına da dikkati çekti. ABD Başkanı Obama'nın da Erdoğan'a duyarlılığından ötürü teşekkür ettiği görüşmede, iki liderin Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da her alanda işbirliğini ve istişareyi sürdürmenin önemine de değindikleri belirtildi.
BİNALİ YILDIRIM'DA BAŞKAN YARDIMCISI BİDEN'I ARADI
Erdoğan'ın ardından Başbakan Binali Yıldırım da, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı bugün telefonla arayarak,12 Haziran 2016 tarihinde ABD'nin Florida Eyaletindeki Orlandokentinde gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak ABD hükümeti ve halkına başsağlığı ve dayanışma dileklerini iletti.
Başkan Yardımcısı Biden, taziye dilekleri için Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür ederek,Türkiye'nin terörle mücadele eden bir ülke olarak ABD'lilerin acısını en iyi anlayacak konumda olduğunu bildiğini ifade ettiği, "Terörün herhangi bir din veya milletle özdeşleştirilmemesi tespitine iştirak ettiğini" belirtti. Görüşmede, Başbakan Yıldırım veABD Başkan Yardımcısı Biden, terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın büyük önem taşıdığını belirtti. Başbakan Yıldırım bu bağlamda Türkiye'nin DAEŞ, PKK/PYD/YPG dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle etkin bir şekilde mücadele etme konusundaki kararlılığını vurguladı.