Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin meclis başkanı adayı konusu için ''Şu an İsmail beyin adaylığını yeni öğrenmiş oluyorum. Bana düşen hayırlı olsun demektir.'' dedi.
''50 TIR'LIK YARDIM KONVOYU, HABUR'DAN IRAK'A GİRİŞ YAPMIŞ BULUNUYOR''
''Dün gece Kuzey Irak'ta meydana gelen depremden dolayı başta bölgedeki kardeşlerimiz olmak üzere tüm Irak ve İran halkına geçmiş olsun diyorum, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.'' diyen Erdoğan, ''Felaketin hemen ardından ilgili kuruluşlarımızı bölgeye sevk ettik. AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz şu an arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar ve bunun yanında da AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonunda 50 TIR'lık yardım konvoyu, Habur'dan Irak'a şu an giriş yapmış bulunuyor. Ayrıca ilaç, battaniye, çadır gibi acil ihtiyaçlar noktasında gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Türkiye zaten bu tür zor durumlarda, zor zamanlarda, her zaman bölgedeki kardeşlerinin yanında yerini almıştır. Tüm kurumlarımıza, gereken yardımların süratle ivedilikle ulaştırılması, ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması hususunda da gerekli talimatlar verilmiştir. Temennimiz ve duamız can kayıplarının sayısının daha da artmaması istikametindedir." ifadelerini kullandı.
RUSYA'YA İADEYİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İnşallah biraz sonra beraberimdeki heyetle üç ülkeyi kapsayan bir ziyarete çıkacağız. İlk ziyaretimiz Soçi olacak. Bu ziyaretimizi değerli dostum Putin'in davetine icabetle gerçekleştiriyoruz. Bu bir iadeyi ziyaret anlamında gerçekleşecek. Özellikle ekonomik ilişkilerimizi ve Suriye'de gelinen nokta değerlendirilecek" dedi. Erdoğan, ticaret hacmimizde belirlediğimiz 100 milyar dolarlık ticaret hedefimizi koruyoruz. Kısıtlamalar büyük ölçüde kaldırıldı. Vize muafiyeti talebimi yeniden dile getireceğim" dedi.
''İDLİB MERKEZLİ GÖRÜŞMELERİMİZ VAR''
Erdoğan, ''Ziyaretim sırasında bölgesel konularda da fikir alışverişinde bulunacağız. İdlib merkezli görüşmelerimiz var. Değerlendireceğiz. Rus dostlarımızın önermiş olduğu Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili fikir alışverişinde bulunacağız.'' ifadelerini kullandı.
''BANA DÜŞEN HAYIRLI OLSUN DEMEKTİR''
İsmail Kahraman'ın yeniden AP Parti'nin TBMM Başkanı adayı gösterilmesi konusunda görüşlerini ifade eden Erdoğan, ''Şu anda İsmail Bey gerek siyasetteki deneyimi tecrübesi ile gerçekten değerli bir milletvekili arkadaşımız dostumuz. Burada Meclis Başkanlığı'na adaylık hususu her milletvekilinin kendi tercihidir bu adaylığını ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum bana düşen hayırlı olsun demektir oy kullanma yetkim yok.'' dedi.