Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika ziyareti dönüşü uçakta 29 Şubat'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıklamıştı. Ancak 28 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Afrika gezisi nedeniyle toplantı öne çekildi. Bakanlar Kurulu, Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanacak.

PYD'YE KARŞI İZLENECEK YOL HARİTASI ÜZERİNDE DURULACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. Hükümetle ilk kez biraraya geleceği toplantının en önemli gündemi terörle mücadele olacak. Son olarak 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası atılacak adımlar kurulda ele alınacak. PYD-YPG ve Suriye'deki tüm terör gruplarına yönelik Türkiye'nin izleyeceği yol haritası başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ve uluslararası hukuk nezdinde izlenecek politikalar masaya yatırılacak.

ERDOĞAN EN SON 14 ARALIKTA BAŞKANLIK YAPMIŞTI
Ayrıca bölgede devam eden PKK'ya yönelik operasyonlar da gündemdeki konu başlıkları arasında. Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'nu toplamıştı. Bugüne kadar Erdoğan başkanlığında 4 toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı son olarak 14 Aralık'ta Beştepe'de Bakanlar Kurulu üyelerini yemekte ağırlamıştı.