Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerine yüklenerek "Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları örgütlerle bizi sıkıştıranlar sahaya indiler. Maskeli balo sona erdi." dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avrupa ülkelerine yüklenerek "Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim, maskeli balo sona erdi." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı notlar:

"Bu çatı altında yetişen hiçbir genç vatanına ihanet etmedi, kurşun sıkmadı. Allah'a değil de paraya kul olanların yerle yeksan olduğunu gördük, Pensilvanya'daki malum kişiyle ilgili dediklerini duyduk. "O bize şah damarımızdan daha yakın" dediklerini duyduk. Bu kişiyi şirke götürür, bunların işi zaten bu. İlim Yayma Vakfı Türkiye'nin hafızasıdır, özgürlük için ne bedeller ödendiğini çok iyi biliyorsunuz.

"EKONOMİYİ 3 KAT BÜYÜTTÜK"


2002'den itibaren ülkemizdeki sessiz devriminde en yakın şahidi buradaki dostlarımızdır. Hükümete ilk geldiğimizde IMF ile yönetilen bir ülke devraldık. Davos'ta IMF başındaki zatla konuştuk, "Siz parayı mı yöneteceksiniz? Türkiye'yi mi? Kusura bakmayın ülkeyi biz yönetiyoruz" dedik. Taksitlerimizi ödüyor muyuz? Ödüyoruz, bitti.IMF'e borcu bitirdik, sonra onlar bizden borç istedi. Bize 5 milyar dolar borç verir misiniz dediler.Memurunun maaşını ödeyemeyen bir ülke vardı, nereye elimizi atsak yıllardır birikmiş sorunlarla karşı karşıya kaldık. Ülkemizi bu vahim tablodan kurtulduk. Ekonomiyi 3 kat büyüttük.

"KAYBEDENLER BELLİ"

Kandil'lideki, İmralı'daki "Hayır" diyorsa bunlarla beraber hareket etmek düşündürücü değil mi? Her yarışın kazananı olduğu gibi bir de kaybedeni vardır. Milletimiz zenginleşirken birileri de hayal kırıklığı yaşıyor. Son 14 yılın kaybedenleri kimler? Bunların tespitini iyi yapmalıyız. Milletin emeğine ortak olanlar kaybetti. Darbecilerin hazırladığı anayasalar tarafından korunan vesayet odakları bu süreçte kaybedecek. Sandık yoluyla iktidara gelmek yerine tanklarla iktidar hayalleri kuranlar kaybetti. Kürt kardeşlerimizin hayatlarını silahla karartan, onların hayatları üzerinden kendilerine sefahat kuranlar kaybetti.Bu ülkenin kaynaklarını hortumlayanlar emin olun son 14 yılın anlamını çok iyi biliyorlar. Gerici, makarnacı, göbeğini kaşıyan diye aşağılayanlar son 14 yılın manasını çok iyi biliyorlar. Yarım asırdır Avrupa kapılarında sığıntı gibi bekleyen Türkiye arzulayanlar Cumhurbaşkanlığı sisteminin çok iyi farkındalar. Bu nedenle var güçleriyle üzerimize geliyorlar.

"YALAN SÖYLEMEYİN"

Cumhurbaşkanına fesih yetkisi veren sistem diyenlerin sıfatına bakıyorsun, avukat. Böyle yalanlar söylemeyin, ana muhalefetin yalancılığına alıştık da siz güya okumuşsunuz bari siz yalan söylemeyin. Cumhurbaşkanı bir seçim yenilemesine, erken seçime gitme talebi olursa bu ne demektir? Hem kendi seçimi yenilenecektir, hem parlamentonun seçimi yenilenecektir. Bu yalanlardan biz bıktık. Çift dikiş gidiyorlar.

"MASKELİ BALO SONA ERDİ"

Son günlerde işte Avrupa'da yaşananlar. Ülkemize ve davamıza karşı yürütülen mücadelenin yeni bir safhaya geçtiğini gösteriyor. Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim, maskeli balo sona erdi.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL'E HAKARET EDİYORSUNUZ"

İkide bir tek adam tek adam. Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsunuz ya! Gazi, İnönü ile anlaşabildi mi? Anlaşamadı. İstifasını istedi mi? İstedi. Bunu anlatın.
Arkasından İnönü geldi. Yine aynı. O da anlaşamadı. O süreç de işte bize kadar geldi. Merhum Demirel, Özal, Erbakan, Türkeş bu konudan rahatsız. Muhsin Yazıcıoğlu hepsi rahatsız. Niye? Bunu damdan düşen bilir. Düşmeyen bilmez. Kimse bize Amerika şöyle, Latin Amerika böyle demesin. Biz Türk Tipi bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geliyoruz."