Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da TÜMSİAD'ın iftarında konuştu. Erdoğan, "Biz AB'yi önemsedik. İşte son olarak göçmenler konusunda takındığında insani ve ahlaki olmayan AB'yi ciddi şekilde tartışmaya açmıştır. Şu anda Türkiye'ye yapılan islamofobiktir o yüzden bizi almakta gecikiyorlar. İşte Amerika bir tanesi de orada" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları söyle;
"HAYIRLI OLSUN"
"İngiltere'de yapılan refandum hakkındaki görüşlerimi de paylaşmak istiyorum. Öncelikle demokrasiye, milli iradeye saygıyı esas alan bir siyasi mensup olarak sonuçların İngiliz halkı için hayırlı olmasını diliyorum.
"BİZ DE İNSANIZ DEDİK"
Biz de referandum sonuçlarının olumlu olmasını bekliyorduk. AB uzun süredir pek çok konuda kendi değerlerine aykırı olan bir pozisyona sürüklendi. AB'nin Türkiye hakkındaki çifte standartı artık gizlenemeyen bir hale geldi. Bir Fransız Dışişleri Bakanı dediki 'SiziAvrupa Birliği'ne Müslüman olduğunuz için almazlar.' Bunu biliyoruz da dedim biz de insanız dedik.

"ORADA BİR YANLIŞLIK OLDU DEDİ"
NATO'ya nasıl oldu da aldınız dedi. Çok enterasan 'Orda bir yanlışlık oldu' dedi.
"3 GÜN DAYANAMADIN BAK"
Bunlarla bütün müzakerelerde hep alacaksanız alın, almayacaksanız almayın dedik. Hep aldattılar. Şimdi İngiltere. 3 gün dayanamadın bak.
"TÜRKİYE'YE YAPILAN İSLAMOFOBİKTİR"
Biz AB'yi önemsedik. İşte son olarak göçmenler konusunda takındığında insani ve ahlaki olmayan AB'yi ciddi şekilde tartışmaya açmıştır. Şu anda Türkiye'ye yapılan islamofobiktir o yüzden bizi almakta gecikiyorlar. İşte Amerika bir tanesi de orada.
Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor. Burada bir marka koymuşlar onun adına. Bunun kaldırılması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım" dedi.