Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet büyüklerine sosyal medyadaki bir hesap üzerinden hakaret ettiği öne sürülen şüpheli, emniyet müdürü çıktı. Hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan Ö.K., olayın ardından açığa alındı.

Sosyal medyadaki ‘Prikolna' rumuzlu hesap üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği ihbarını değerlendiren Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekili Volkan Kavukçu, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

EMNİYET MÜDÜRÜNE AİT

Aynı rumuzla diğer sosyal medya sitelerinde de hesapların açıldığını belirleyen savcılık, söz konusu hesapla ilgili yaptırdığı teknik incelemede, hesabın emniyet müdürü Ö.K tarafından kullanıldığını tespit etti. Savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen emniyet güçleri, şüpheli emniyet müdürünü gözaltına aldı. Polis, emniyet müdürünün kullandığı telefon, bilgisayar gibi cihazlara da incelemek üzere el koydu. Gözaltına alınan emniyet müdürü, savcılıkça ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

‘ZORLANMIŞTI' İDDİASI

Nöbetçi Erzurum 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadesi alınan şüpheli emniyet müdürü, atılı suçla ilgili herhangi bir kastı olmadığını iddia ederek, söz konusu hesabı, haberleri takip etmek amacıyla açtığını öne sürdü. Şüpheli emniyet müdürü, "Twitter hesabını açmak için aldığım mail hesabı, yaklaşık bir yıl önce şifre konusunda zorlanmıştı. Bu durumun olabileceğini düşünüyorum, Cumhurbaşkanı'na karşı bir hakaretim olmamıştır" ifadelerini kullandı.

SERBEST KALDI

Hakimlik, şüphelinin üzerine atılı suçlamanın kovuşturmasının Adalet Bakanlığı'nın iznine tabi oluşu, delillerin toplanmış olması, bu aşamadan sonra delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, tutuklamanın bir tedbir olması, üzerine atılı suçun kanundaki yaptırımı, alacağı muhtemel ceza ve bu cezanın infazına ilişkin yasal hükümleri de göz önüne alarak tutuklama talebinin reddine karar verdi.

AÇIĞA ALINDI

Hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan Ö.K., olayın ardından açığa alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı Ö.K.'nın serbest bırakılmasına itiraz etti.