Balyoz davasında tahliye edilen MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, MHP Genel Merkezi’ne gitmeden önce evinin bahçesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Alan, yaptığı açıklamada, "Siz bana iki günde veya bir günde bir senelik konuşturdunuz. Söyleyeceklerimizi söyledik, şimdilik söyleyecek bir şey yok" dedi.
Bir gazetecinin, ’Yıllar sonra evinizde geceyi geçirdiniz, duygularınızı alabilir miyiz’ sorusuna Alan, "Ailemizle, yakınlarımızla beraberdik. Sağolsunlar gelen giden, eş dost, herhalde gece 03.00’ten sonra hanımı, çocukları görebildim" cevabını verdi.

"Geçmiş olsun’ demek için TBMM Başkanı Çiçek ve Ekmeleddin İhsanoğlu aradı mı" sorusu üzerine Alan, "Sayın Meclis Başkanımız aradılar. Hayır görüşmedik kendisiyle" dedi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU SORUSUNA YANIT VERMEDİ

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin bir soruya Alan, "Bunu konuşacak bir yer değil. Ben daha dün çıktım. Dün bir bugün iki. Yani bir değerlendirme yapmak benim için uygun olmaz. Biraz sonra genel merkeze gideceğiz. Sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Ondan sonra kendimize göre bir yol haritası çizeceğiz diye düşünüyorum" karşılığını verdi.

MECLİS'TE YEMİN EDECEK Mİ?

Çizilecek yol haritasının ne olacağının ve Meclis’te ne zaman yemin edeceğinin sorulması üzerine Alan, "Ben şunu söyledim, bir yanlış varsa düzeltelim. Dedim ki zamanlaması bana ait. ’Yemin etmem’ diye bir şey söylemedim. O, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var, onlara saygısızlık olur" diye konuştu.

AHMET NECDET SEZER’DEN ’GEÇMİŞ OLSUN’ TELEFONU

Konuşması sırasında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Alan, Sezer ile olan konuşmasında "Sağolun Sayın Cumhurbaşkanım. Çok teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanım. Müsait bir zamanda ziyaretinize geleceğim Sayın Cumhurbaşkanım. Saygılar sunuyorum" dedi.

Ardından Alan, "Bugün Ahmet Necdet Sezer aradı, dün de sağolsunlar 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel aradılar" diye konuştu.

"BEN ANAMDAN MİLLETVEKİLİ DOĞMADIM"

Bir soru üzerine Alan, "Bugün gidip Sayın Genel Başkanımızla görüşeyim, herhangi bir mani olmazsa salı günü milli olacağım, ilk grup toplantısına katılacağım. Ondan sonra da yemin konusunu bugün kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız. Şunu söyledim, ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım, beni seçen insanlar var. Beni buraya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik. Yarından sonra Allah nasip ederse görevimizi yapmak için elimizden gelen gayreti gösteririz" ifadelerini kullandı.

Sincan Cezaevi çıkışında yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Alan, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Bundan sonra artık oraya dönmek gibi bir niyetim yok. Kayıkçı kavgası benim tarzım değil. Herkes alması gereken mesajı almıştır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Alan, bundan sonra neler yapacağının sorulması üzerine ise, "Allah Kerim, bundan sonrası için dediğim gibi orası benim için bir görevdi. Ben o görevi bitirdim diyorum. Şimdi yeni bir görev başlıyor. Ülkeye hizmet yolunda parlamentomuzun çatısı altında memleketime, milletime, devletime faydalı olabilmek için gayret göstereceğim" dedi.

BAŞBAKAN'IN "BEDELİNİ ÖDER" SÖZÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Alan’ın tutukluluk sürecinde ’Ayağa kalkmayan bedelini öder’ açıklamalarının sorulması üzerine Alan, "Yine söylüyorum kayıkçı kavgası benim karakterim değildir’ diyorum. Şimdi dönüp de 10 sene evvel ne oldu, ne bitti, nasıl olduğunu’ biliyorum. Nasıl olduğunu bilenler de var. Bozuk plak gibi oralara dönersek önümüzü göremeyiz" şeklinde konuştu.

Eşi Nevin Alan’a gazetecilerin "Yıllar sonra eşiniz geceyi evde geçirdi, duygularınızı alayım" sorması üzerine Nevin Alan, "Anlatamıyorum çok güzel bir duygu. Son ana kadar zaten hiçbir şeye inanmıyordum. Ne zaman kapıdan çıktı o zaman inandım. Kendisine sarıldığımda inandım" dedi.