İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle esnafı uyardı. Mecidiyeköy ve bölgedeki esnafa gönderilen "tebliğ" yazısında, güvenlik nedeniyle cadde üzerinde bulunan masa ve saksıların kaldırılması istendi.
"SAKSI, MASA, SANDELYELERİ KALDIRIN"

Yazıda şu ifadeler kullanıldı: "İllegal oluşumlar tarafından düzenlenebilecek olan eylemlerle ilgili olarak, güvenlik zafiyetini en aza indirebilmek ve gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla barikat ve engel oluşturulabilecek cadde üzerinde bulunan firmanıza ait saksıların 29/05/2014 tarihi itibarıyla kaldırılması; 31/05/2014 tarihinde olabilecek eylemlerde işyerlerinin ve vatandaşların güvenliği açısından firmanıza ait saksı, çöp bidonları, masa, sandalye, reklam panosu ve şemsiye vs. türünde malzemelerin 31/05/2014 ve 01/06/2014 günleri tamamen kaldırılması gerektiği..."

25 BİN POLİS GÖREVDE

Bu arada Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniye 25 bin polis güvenlik önlemi alacak. Bu önlemler çerçevesinde ana yollarda barikat kurulmayacak. Toplu taşıma araçları da normal seferlerini yapacak. Taksim ve çevresinde 50 adet TOMA hazır tutulacak.