İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Muğla, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak'taki adreslere yapılan baskınlarda, aranan 33 polisten 32'si gözaltına alındı.

Gözaltındaki bazı polislerin üzerindeki tişörtlerde yazılı bulunan Türkçe ve İngilizce ‘Sıfır’ ifadesi dikkat çekti. 

Gözaltına alınanlar arasında eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcıları Mahir Çakallı ile Hamza Tosun ve eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı da bulunuyor.

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 33 polis hakkında ''darbeye teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' iddialarıyla gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Aralarında eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Yakub Saygılı'nın da yer aldığı polislerin ''darbeye teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' iddialarıyla gözaltına alındıkları kaydedildi.

16 İLDE OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 16 ilde belirlenen adreslere operasyonlar düzenlenmişti.

9 ŞÜPHELİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Aralarında eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 9 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçti. Bu kişiler kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirildi.

HIRSIZDAN KORKSAK POLİS OLMAZDIK BE

Sağlık kontrolüne götürülen bir emniyet mensubunun, "Hırsızdan korksak polis olmazdık be!" diye bağırması dikkat çekti.

POLİS SIFIR YAZILI TİŞÖRT GİYDİ

Gözaltına alınan bazı polislerin üzerindeki siyah renkli tişörtlerde yazılı olan Türkçe 'Sıfır' ve İngilizce 'Ze-Ro!' (Sıfır) ifadeleri dikkat çekti.

paralel-yapi-sifir-yazili-tişörtler.jpg

HARAM PARA SIFIRLANMAZ AMA

Gözaltındaki bir polis, sağlık kontrolünden çıktıktan sonra "Biz zaten sıfırız. Buradayız. Haram para sıfırlanmaz ama" dedi. Gözatındaki emniyet mensuplarının sağlık kontrolü için hastaneye getirilmesine devam ediliyor

zero-sifir-yazili-tişörtler-paralel-yapi.jpg

YAKUP SAYGILI OPERASYONU ÖNCEDEN DUYURDU...

Yakup Saygılı gece saat 03.00 sularında attığı twitlerle gözaltına alınacağını ve kendisini takip eden polislerli atlatarak hastaneye gittiğini yaszmıştı. Saygılı daha sonra kendisine zatürre için serum bağlandığını belirtmiş ve yattığı hastanenin adını vermişti...

screen-shot-2014-09-01-at-5.48.13-am.20140901071220.png