Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, vatandaşların huzur ve emniyeti için asayiş ekiplerinin 24 saat görevlerinin başında olduğunu, ekip sayılarının arttırıldığını söyledi.
Özellikle bayram tatillerinin hırsızlar tarafından fırsat görüldüğünü, tatilini başka şehirde geçirmeyi planlayanların evlerinde değerli eşya bırakmamalarını ve gerekli güvenlik önlemlerini almalarını isteyen Altınok, şu tavsiyelerde bulundu:
"Evden ayrılırken içeriye dikkatlice bakın. Pahalı elektronik eşyanın pencerelerden görünmüyor olmasını sağlayın. Bahçeye açılan camlarınız varsa sağlamlaştırın. Camların zorla açılmasını engellemek için arkasına ekstra sürgü taktırın. Arkanızdan uzaklarda olduğunuzu gösteren ipuçları bırakmayın. Bir yakınınızdan posta kutusuna bırakılan gazete, mektup, fatura ve el ilanlarını almasını isteyin. Anahtarınızı paspas altına, ayakkabı içine, elektrik ve su saati kutusuna bırakmayın. Evden uzun süre ayrı kalacağınızı yakın komşularınız dışında kimseye söylemeyin. Bir yakınınıza anahtarı vererek evi zaman zaman kontrol etmesini isteyin, gerektiğinde size ulaşabileceği telefon numaralarını bildirin."
Sosyal paylaşım siteleri
Eve uzun süre gelinmemesi durumunda perdeleri sıkı sıkı kapatmamanın veya evdeki ışığı açık bırakmanın hırsızları büyük ölçüde caydıracağına dikkati çeken Altınok, "Evinizin kapısını kilitlediğinizden emin olduktan sonra güvenli şekilde ayrılın. Kapının önüne ayakkabınızı bırakmanız, içeride birinin olduğu düşüncesiyle caydırıcılık taşır. Evlerinde kasa bulunsa dahi değerli ziynet eşyasını, altın ve paralarınızı ayrı kalacağınız evde bırakmayın. Tatilinize ilişkin bilgileri sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmayın" diye konuştu.
Hırsızların eve girdiklerinde ilk önce yatak odalarını karıştırdığını, evdeki bilgisayar, LCD televizyonların ve çelik para kasası gibi eşyanın hırsızlar tarafından çarşaf veya battaniyeye sarılarak çalındığına işaret eden Altınok, özellikle komşuların şüpheli gördükleri konular veya sokakta şüpheli davranışlarda bulunanları görmeleri halinde polise bildirmelerini istedi.