İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, “Özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin 02.00-03.00 gibi yoğun olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık bin 400 polisimiz iş başında olacak” dedi. 

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde İstanbul’a dönüşler başladı. Geçtiğimiz yıl yaşanan benzeri görüntülerin oluşmaması için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bin 400 kişilik bir kolluk kuvvetiyle sahada görev yapacak. Konuya ilişkin bilgiler veren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, bayram dönüşü trafikte istenmeyen durumların yaşanmaması için aldıkları önlemler hakkında açıklama yaptı. Çamlıca gişelerinde incelemelerde bulunan Metin Alper, bayram boyunca İstanbul’da 109 kazanın meydana geldiğini belirterek, “Bayram dönüşüyle ilgili trafik ekiplerimiz iş başında. Arife gününden beri çalışıyoruz. Bayramın 3’üncü gününe kadar İstanbul genelinde toplam 109 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 207 vatandaşımız yaralandı, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetti” dedi


Gişelerde yoğun trafik oluşmasını engellemek adına önlemler aldıklarını kaydeden Alper, “Bu akşam dönüşlerin yoğun olacağını bildiğimiz için Çamlıca gişelerde, hem Mahmutbey gişelerde havadan destekli olarak uygulamamıza devam ediyoruz. Yaklaşık bin 400 polisimiz iş başında olacak. Esenler Otogarı’nda da önlemimizi artırdık. Geçen yıl 4 kilometreye yakın kuyruk oluşmuştu. Bu bayram bunların yaşanmaması için ekiplerimiz otogarda kamp kurmuş durumda” diye konuştu.

Alper, gece saatlerinde trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, “Özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin gece saat 02.00- 03.00 gibi yoğun olacağını düşünüyoruz. Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 10 gündür seri uygulamamız devam ediyor. Toplam bin 125 adet ceza uygulandı araçlara. 18 sürücümüzü mahkemeye sevk ettik, akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığının tespiti için. 51 sürücünün belgesine el koyuldu. 18.00 itibariyle helikopterimiz havada olacak. Özellikle göremediğimiz kısımlardaki trafiği bize anlık bir şekilde bildirecek” şeklinde konuştu. 
Emniyet, tatil dönüşü için bin 400 polisle teyakkuza geçti