Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te teröristlerin silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybeden polis memurları Tanju Sakarya(26) ve Fatih Kilbey'in (40) cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan alınarak, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.


Türk bayrağına sarılı tabutlarla meslektaşlarının omuzlarında Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirilen şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, şehitler için toplandıklarını belirterek, polisliğin mesleğinin sıradan yapılan bir iş olmadığını söyledi


Bu mesleğin bir gönül işi olduğunu vurgulayan Pınarbaşı, şunları kaydetti:

"Bunu haktan, hukuktan, millet sevgisi, vatan sevgisi nedir bilmeyenler anlamazlar. Vatan için ve milletin huzuru için canını veren şehitlerimizi sıradan ölüler gibi görenler anlayamazlar. 'İki polis öldürüldü diye hava operasyonu mu yapılırmış' diyenler anlayamazlar. Yaklaşık 40 yıldır kan akıtan, kundaktaki 3 aylık bebekleri dahi kurşunlayarak katleden katiller sürüsünü ve uzantılarını sanki 40 günlük özgürlük savaşçısı masumlar gibi göstermeye çalışanlar, kurdu, kuzu postuna büründürüp kuzu diye millete inandırmaya çalışanlar hiç anlayamazlar."

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Terör örgütü ve uzantılarına en ağır bedeli ödeteceklerini vurgulayan Pınarbaşı, "Polisimize ve askerimize tetik çekenlerden ziyade bunları azmettirenler ve kapalı kapılar arkasından kılavuzluk yaparak cesaretlendirenlere gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimizin çok kıymetli aileleri, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, siz ve herkes emin olsun. Milletimizin ve teşkilatımızın başı sağolsun" diye konuştu.