Türkiye'nin yeni First Lady'si Emine Erdoğan.
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Çankaya Köşkü'ndeki görevine bugün başlıyor. Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan için de yeni bir dönem bugün başlıyor.

Eşi Tayyip Erdoğan kadar ön planda olan Emine Erdoğan'ın hayatı, yaşamının dönüm noktaları da merak konusu.

21 Şubat 1955 tarihinde İstanbul Fatih'te doğan doğan Emine Erdoğan, Siirt'ten İstanbul'a gelen bir ailenin en küçük çocuğuydu. Üsküdar'da büyüyen Emine Erdoğan, Mithat Paşa Akşam Sanat Okulu'ndan ders notları iyi olmasına rağmen kendi isteğiyle ayrıldı.

EMİNE ERDOĞAN'IN HAYATININ DÖNÜM NOKTASI

Romancı yazar Şule Yüksel Şenler'le tanışması, hayatının dönüm noktası oldu. Şenler'in kurduğu "İdealist Kadınlar Derneği"nde aktif olarak hayata katıldı. Bu faaliyetler sırasında tanıştığı Recep Tayyip Erdoğan ile 4 Temmuz 1978 tarihinde evlendi. Emine- Tayyip Erdoğan çiftinin dört çocuğu Ahmet Burak, Necmettin Bilal, Esra ve Sümeyye adlarında 4 çocuğu oldu.

Emine Erdoğan eşi Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'ne uğurlarken de Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanırken de hiç elini bırakmadı. Eşi siyaset arenasında çalışıken, Emine Erdoğan'da sosyal projelere imza attı. Dünyaca ünlü isimleri projelere dahil ederek sosyal kampanyaların yüzü oldu.

Önce Uludere ardından da Soma...

Yaşanan büyük acılarda eşinden önce acılı ailelerle bir araya geldi.

ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASINI HİÇ İSTEMEDİ

Kulislerde eşinin Cumhurbaşkanı olmasını istemediği hep konuşuldu. Emine Erdoğan ise bu konuda sessizliğini hep korudu. Eşinin adaylığının açıklandığı gün ise yine gururluydu hatta gözyaşlarını tutamamıştı. 

Bugün ise eşi Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne çıkıyor. Emine Erdoğan ise Türkiye'nin yeni First Lady'si olarak siyaset arenasında varlığını sürdürecek.