Ankara'nın Çankaya ilçesinde emekli bir  albaya ait evde çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi. Gözaltına  alınan zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Bir ihbarı değerlendiren Ankara  Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çankaya ilçesi  İlkbahar Mahallesi'nde bulunan emekli hava albay T.A.E'ye ait eve operasyon  düzenledi.

 Evde yapılan aramada 1 kalaşnikof tüfek, 1 kalıp dinamit, 5 el  bombası, 3 sis bombası, biri ruhsatsız 4 tabanca, aralarında uçaksavar ve ağır  silah mühimmatının da olduğu 805 adet farklı çap ve markada mermi, 15 komando  bıçağı, 1 lazer noktalayıcı, 1 elektronik mesafe ölçer, 3 elektronik nesne ölçer  ve 1 askeri telefon ele geçirildi. Gözaltına alınan emekli albayın sorgusunda, silahlara meraklı olduğunu  o yüzden evinde biriktirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin  ardından mahkemeye sevk edilen albay E, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GİMAT'TA OPERASYON 

  Öte yandan başka bir ihbar üzerine, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara  Toptancılar (GİMAT) halindeki bir adreste arama yapan organize suçlarla mücadele  ekipleri, ruhsatsız 2 pompalı tüfek ve 2 tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda  mermi ve şarjör ele geçirdi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.