Suriye'nin Halep kentine bağlı El-Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 27 sivil ve altı ÖSO mensubu hayatını kaybederken, 100'e yakın kişi de yaralandı. Yaralılar Kilis ve çevre illere getiriliyor. Saldırının gerçekleştiği köyde ikinci bir patlama daha yaşandı. Bu patlamada da en az 7 kişi hayatını kaybetti.
İLK SALDIRIDA 27 SİVİL, 6 ÖSO MENSUBU ÖLDÜ
Terör örgütü DEAŞ, El-Bab yakınlarında yer alan Susiyan köyündeki ÖSO kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenledi. DEAŞ'a ait bombalı araç, El-Bab'a dönmek üzere Özgür Suriye Ordusu karargâhının önünde toplanan yüzlerce sivilin yakınında patlatıldı. Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda 27 sivil ve altı ÖSO mensubunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

YARALILAR TÜRKİYE'E GETİRİLDİ
Bomba yüklü saldırıda yaralanan onlarca Suriyeli bölgeden tahliye edilerek Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Çobanbey'deki sıhhi tahliye noktasına getirildi. Burada bekleyen ambulanslara alınan yaralanan Suriyeliler Kilis'e getirilerek devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Diğer yaralılar sınır hattından alınarak Gaziantep başta olmak üzere çevre il ve ilçelere sevk ediliyor. Kilis Devlet Hastanesi'nde uzman doktorlar yaralılara müdahale ederken, durumu ağır olanlar çevre illere sevk ediliyor. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

ANADOLU AJANSI '60 KİŞİ ÖLDÜ' DEMİŞTİ
AA, saldırıda çoğu sivil, 60 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. AA'ya göre, saldırıda en az 100 kişi de yaralandı. Türkiye'ye getirilen yaralı sayısı 40'ı geçti.
GÜVENLİK NOKTALARI HEDEF ALINDI
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, El-Bab'a sekiz kilometre uzaklıkta yer alan Susiyan köyündeki askeri komuta merkezlerini ve güvenlik noktalarını hedef aldığını duyurdu.

AYNI KÖYDE İKİNCİ SALDIRI
Associated Press'e bilgi veren Suriyeli muhalifler aynı köyde ikinci bir bombalı saldırı daha gerçekleştirildiğini bildirdi.
Susiyan köyündeki saldırının yine bomba yüklü araçla düzenlendiği belirtildi. AP haberinde, saldırıda en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
YARALILAR KİLİS'E GETİRİLİYOR
Saldırılarda yaralanan onlarca Suriyeli bölgeden tahliye edilerek, Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Çobanbey'deki sıhhi tahliye noktasına getiriliyor. Burada bekleyen ambulanslara alınan 42 Suriyeli Kilis'e getirilerek, devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların Kilis'e sevki sürüyor.