İzmir, Güney Afrikalı aktivist-girişimci Sarah Collins ve Işınsu Kestelli’nin (sol başta) ortaklığıyla birlikte, ekolojik pişirme çantası Wonderbag’in dünyadaki ikinci üretim ve pazarlama üssü haline geldi.
2023 yılına kadar dünyada 100 milyon  Wonderbag dağıtılacak.

Bundan iki yıl önce bir yaz tatilinde tanışan İzmirli iş kadını  Işınsu Kestelli ve Güney Afrikalı aktivist-girişimci Sarah Collins’in iş ortaklığı küresel nitelik kazanmaya başladı. Kestelli’nin  Wonderbag üretmek için kurduğu Doğal Denge Şirketi, iki yıl içinde, sorumluluğunu üstlendiği 23 ülkeye yayıldı. 2023’e kadar tüm dünyaya 100 milyon  Wonderbag dağıtma hedefini 2013 yılı başında Davos’ta açıklayan Sarah Collins, Türkiye’den aldıkları enerjinin de etkisiyle bu hedefe emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

Önemli bir üs oldu

Türkiye’yi Wonderbag’in bölgesel üssü yapan  Işınsu Kestelli ise iki yılda önemli aşama sağlayan stratejik ortaklık hamlesi ve yürütülen çalışmalar hakkında şunları söyledi:  “Wonderbag’i ilk gördüğümde doğa ve çevre dostu olması ve birçok avantajı ile tamamen kadına dokunan niteliği nedeniyle çok sevdim...  Evet; bu ticari bir iş, ancak özellikle çevre ve doğaya olan katkıları ve kullanıcıların yoğun olarak kadın olması, toplumun her gelir kesiminden kadına hitap etmesi beni yola çıkarken en çok etkileyen özellikleri oldu.  Her yeni  Wonderbag kullanıcısıyla doğaya ve çevreye katkı sağladığımızı düşünmek, kadınlarımızın ve tüm kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor olmak bu işin en keyif veren yanı...”

Wonderbag'in kurucusu Sarah Collins’in Fortune Dergisi tarafından 2013 yılının en güçlü ilk 10 kadın girişimcisinden biri seçilmesiyle dünya üzerindeki popülaritesi ve bilinirliği daha da artan Wonderbag, kısa geçmişinde önemli başarılara imza attı.

Ocak 2013'te Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu'na davet edilen Wonderbag'in, 2023 yılına kadar dünya çapında 100 milyon  Wonderbag dağıtma hedefi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un huzurunda ilan edildi. Bu hedef doğrultusunda üretim ve pazarlama çalışmalarına hız verildi. Wonderbag, Amazon Amerika ve Amazon İngiltere’de de satışa sunuldu. Amazon’dan  Wonderbag alan herkes aynı zamanda fakir Afrika ülkelerinde kullanılmak üzere bir adet  Wonderbag bağışlıyor.