İşte Nihat Hatipoğlu'nun açıklamaları...

Medyada Gökhan diye bir evladımız, delikanlımızın abdest alırken çekilen fotoğrafları yayınlanmış. Medyada da 'senin abdest ile ne işin var' gibi yorumlar yapılmış. Yani nasıl 'abdestler ne işin var senin' Müslüman değil mi o çocuk? Pop sanatçısı oldu diye din mi değiştirecek adam? 'Özür dilerim sanatçı oldum, dinimden vazgeçiyorum' mu diyecek? İnsanları namazlarından, ibadetlerinden dolayı eleştirmek ilkelliktir. İnsanları ibadete zorlamak da o kadar yanlıştır. Şu anda dövme yapn yüzbinlerce genç var. Bunlar abdestten, namazdan, gusülden vaz mı geçsinler?

Yok öyle bir şey! Dövme haramdır. Peygamber efendimiz yasaklamıştır ama dövmeli olan bir çocuğumuz, evladımız, kardeşimiz, kızımız abdestini alır namazını kılar hiçbir sakıncası yoktur dinen.Keşke dövme yaptırmasaydı o ayrı bir mesele. Fakat yapması abdeste engel değil. Çünkü abdestte, gusülde önemli olan suyun deriye ulaşması. Su deriye değdikten sonra abdest ve gusül geçerlidir. Bitti!"Başka bir mevzu da, delikanlının kafasında takkesi var. Efendim falanca tasavvuf ekolüne mensupmuş... Ne oldu? Kıyamet mi koptu? İsteyen kişi, istediği yere mensup olur. Tasavvufa girer, başka bir derneğe girer, hizmet eder, Allah'a zikreder... Tasavvuf kötü bir şey midir?


Doğru uygulanırsa tasavvuf benim başımın tacıdır. İstismar edilen her şeye karşıyız. Bir sanatçı, bir futbolcu camiye gittiğinde tü kaka, başka bir yere gittiğinde ne kadar ilerici, ne kadar aydın...Hadi canım hikaye bunlar!Allah'a iman eden bir insan kendini bulmak için allah'ın mekanına gidiyorsa ben o insanın alnından öperim, ellerini öperim. Benden küçük bile olsa... O Allah'a iman ediyor.Niyeti Allah ise karışmayın, aradan çekilin. Kul ile Allah arasına girmeyin. Ne zorlayın, ne yapana engel olun. İslam budur!Onun için o hoşgörüyü, birbirimize el atmayı, birbirimizin kirlerini temizlemeyi, birbirimizin açığını kapatmayı ilke haline getirelim.Birbirimizin açığını, gediğini bulmaktan, nasıl bu adama vurayım, nasıl bu adamı devireyim diye düşünmekten vazgeçin.Ben gençlerimizi seviyorum, Allah yollarını açık etsin.