Ebubekir Akkaymak’ın RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü yaptığı  2005- 2009 yıllarında yapılan bir takım icraatları gerekçe gösterilerek açılan davalarda sona gelindi. Yaklaşık 4 yıl süren mahkeme süreci geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme Bölge Müdürü Dr. Ebubekir Akkaymak ve diğer 11 kişi hakkında beraat kararı verdi.

Ebubekir Akkaymak’ın Bölge Müdürü olarak görev yaptığı 4 yıllık süreci kapsayan  suç duyuruları kapsamında  “görevi ihmal”, “görevi kötüye kullanma” ve “nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla başta dönemin bölge Müdürü Ebubekir Akkaymak olmak üzere 6’sı kurum personeli toplam 12 kişi hakkında 8 ayrı dava açılmıştı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalar yaklaşık 4 yıl sürdü. Bilirkişi raporları, şahitlerin dinlenmesi ve sanık savunmalarının alınmasının ardından Mahkeme Savcısı İbrahim Kayapınar son mütalaasını verdi. Savcı Kayapınar mütalaasında, haklarında suç unsuru bulunmadığına dikkat çekerek eski bölge müdürü Ebubekir Akkaymak başta olmak üzere sanıkların tamamı hakkında beraat talep etti. 

Mahkeme, Savcılığın bu talebi üzerine dönemin RTÜK Bölge Müdürü Dr. Ebubekir Akkaymak, Üst Kurul Uzmanları Nagehan Parlakoğlu, Bilge Baran Ayaz, Necla Şahin, Memur Ayhan Pek, Kurumda şirket elemanı olarak çalışan Murat Eryılmaz ve kuruma iş yaptığı gerekçesiyle yargılanan diğer 6 kişinin tamamı hakkında beraat kararı verdi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi konuya ilişkin 24 sayfalık bir de gerekçeli karar açıkladı. Gerekçeli kararda, sanıklara yöneltilen 8 ayrı suçlamanın tamamı hakkında iddialar ve deliller tek tek sıralanarak adı geçen kişiler hakkında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı, iddiaların adı geçenler hakkında herhangi bir suç oluşturmaya yetmeyeceği gerekçeleriyle anlatıldı . Sanıkların suçsuzluğu konusunda “tam bir vicdanî kanaat oluştuğu” vurgulanan gerekçeli kararda sanıkların tamamı hakkında beraat kararı verildiği bildirildi.