Bu yasa ile ağır cezalarla karşılacaklarını bilen uyanıklar, cep telefonu ve mail hesaplarına gönderdikleri mesajlarla son vurgun peşine düştü. Yetkililer, vatandaşları kredi kartı numaralarını vermemeleri konusunda uyardı.

Elektronik ticaretin düzenlemesi hakkındaki kanun tasarısı nedeniyle paniğe kapılan dolandırıcılar, yasa öncesi son vurgun peşine düştü. Önümüzdeki günlerde Meclis'ten geçerek yasalaşması beklenen tasarı, sanal dolandırıcılara ağır cezalar öngörüyor. Alınan bilgiye göre, sanal dolandırıcılar, özellikle cep telefonu ve mail hesaplarına gönderdikleri reklam ve tanıtım mesajlarıyla vatandaşları canından bezdirdi. Sanal ortamda açılı bir mail hesabı bulunan herkes, her an mağdur olma riski ile karşı karşıya kaldı.

SON DÖNEMDE ARTIŞ GÖSTERDİ

Özellikle son dönemde yaşanan e-dolandırıcı vakalarındaki artışı buna bağlayan yetkililer, vatandaşları uyanık olmaya davet etti. Yasal boşluktan ötürü çok cüzi cezalar ile bu işten sıyrılan dolandırıcılar, yeni tasarı yasalaştığı takdirde, karşı tarafın rızası olmadan açtığı her telefon görüşmesi ve attığı her mesaj karşılığında çok ciddi para cezaları ödemek zorunda kalacak. Israr etmeleri halinde ise adli yaptırıma tabi tutulacak. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, vatandaşların, kredi kartı numaralarını her önüne gelene vermeleri konusunda uyardı.