Seçim hükümetinde bağımsız üye olarak yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı'nın bugün memleketleri Aksaray’da gezi ve incelemelerine, 2012- Aralık 2013 tarihleri arasında Aksaray Valiliği görevinde bulunan oradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan İçişleri Bakanı Selami Altınok da eşlik etti. 

Gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Selami Altınok, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili 24 Temmuz'dan itibaren başlayan mücadelenin devam ettiğini ve sonuna kadar de devam edeceğini belirtti. Altınok, 'Biz Anadolu topraklarında, kardeşlik türküleri söylensin istiyoruz. Birlik ve beraberlik olsun istiyoruz. Kalkınma olsun istiyoruz. İnsanlarımız daha iyi yaşasın istiyoruz. Çocuklarımızın daha güzel bir geleceği hak ettiklerini düşünüyoruz. Onun mücadelesini veriyoruz. Ama bir takım güçlerin dış mihrakların maşalığını yapan terör örgütü, destekçileriyle beraber, bu kardeşlik duygumuzu, hukukumuzu yok etmek, yıkmak, parçalamak adına büyük bir saldırı gerçekleştirmek istiyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu sıkıntılı durumu bertaraf edebilecek ve üstesinden gelebilecek güçte azim ve karardadır. Bütün milletimiz görecek, terör örgütü aman dileyip silahları teslim edene kadar bu memlekette terörle mücadelemiz azim ve kararlı bir şekilde sürecektir'diye konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 22 vilayette 5 bin korucu alınacağını açıklayan Altınok, şunları söyledi:

'Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizde bulunan koruculuk sisteminin daha etkin noktaya gelebilmesi adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosunun ilanlarımızı başlatıyoruz. 22 vilayetimizde, genç kardeşlerimizi, emekli olmaktan kaynaklanan boşalan kadrolara istihdam edeceğiz. Bunu korucu olmak isteyen kardeşlerimize müjde olarak vermek istiyorum. '

Bakan Altınok, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin güvenli bir ortamda yapılması içinde de alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirtti.

MARDİN'DE ENERJİ NAKİL HATTINA SALDIRI 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun da, bakanlık olarak enerji konusunda seçimlerin güvenli ortamda yapılması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Ancak bugün Mardin'de enerji hattına bombalı saldırı düzenlendiğine dikkat çeken Alaboyun, 'Helikopterlerle dün arızaları tespit etmek, kaçakları tespit etme konusunda demo yaptık. Ama bugün teröristler, Mardin'in Ömerli İlçesi Fıstıklı Köyü'nde, bizim büyük enerji nakil hatlarının altına gübreden yapma bomba ile direği imha ettiler. Şu an ekiplerimiz tamirat yapıyorlar. Bizde 56 bin kilometre iletim hattı var. Bizim, enerjide, üretimde sorunuz yok. En büyük sorunumuz iletim hatlarında ve trafolarda doğan arızalar ve trafolara gelen aşırı yükler. Bizde bu kapsamda mümkün olduğunca bütün ekiplerimizi görevlendirdik. Bayramdan sonra da bütün dağıtım şirketlerinin CEO'ları ve genel müdürleriyle toplantı yapacağız 'diye konuştu. 

CİZRE OLAYLARI 

Bakan Alaboyun, ne kadar önlem alınırsa alınsın teröristlerinde gübreden kolayca yaptıkları bombalarla hatlara saldırı düzenleyebildiğini hatırlatarak, 'İnşallah terör belası başımızdan kalkar, kardeşliğimiz yeniden pekişir. Terörün çok büyük destek bulmadığının göstergesi de bana göre Cizre olaylarıdır. Cizre'de bugün 140 bine yakın insan yaşıyorsa, giriş- çıkış kapatıldığı halde oradaki halk teröristlere hiç destek vermedi. Destek vermiş olsaydı, sokağa dökülürdü, yolları işgal ederdi veya güvenlik güçlerimize zorluk çıkartırdı. Bunların hiçbirisi olmadı. Demek ki, halk orada HDP'den belediye başkanı seçmiş olsa bile silahlı terör eylemini desteklemiyor. Bunun çok iyi tespit edilmesi lazım. Ayrılmayı kesinlikle desteklemiyor. Birlik ve beraberlik, kardeşlik içinde olunmasını istiyor'dedi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı da, gümrüklerde kullanılacak oylarla ilgili seçim kağıtlarının kendilerine ulaştığını ve güvenli bir şekilde teslim edildiğini belirtti. Aşçı, 'İnşallah huzur içinde seçim yapılır. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Rahmetli Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel'in söylediği gibi 'dünü, dünde bırakacağız', bugünün çamaşırlarını, bugünkü güneşte kurutmaya çalışmalıyız' dedi.