Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede dün gece en düşük sıcaklık, sıfırın altında 15 dereceyle Kars ve Ardahan'da kaydedildi. Hava sıcaklığı, sıfırın altında Erzurum'da 10, Erzincan'da 11, Ağrı'da 12 ve Iğdır'da 7 derece oldu.

Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar ile tipi nedeniyle Erzurum'da 4, Kars'ta 3 köy ve mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Ardahan'da sis etkili oldu

Ardahan merkezde sis ve kırağı etkili oldu. Ağaç ve yapraklar kırağı oluşumuyla buz kristalleriyle kaplanarak farklı manzaralar oluşturdu.

Bölge genelinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçmesi,, ayrıca kuvvetli buzlanma ve don olayıyla yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor. Çığ ve don olaylarına karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Bölgede gündüz en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum ve Erzincan'da sıfır, Iğdır'da 5, Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 3, Ağrı'da ise sıfırın altında 5 derece olması öngörülüyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlığı il merkezlerinde Ağrı'da 63, Erzurum'da 30, Erzincan'da 17, Kars'ta 18 ve Ardahan'da 12 santimetre ölçüldü.

Bölgedeki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da Erzurum Palandöken'de 150, Erzurum Konaklı'da 144, Sarıkamış Cıbıltepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da 104 santimetre olarak kaydedildi.

AA