Selçuk Üniversitesi’nde Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i fakültedeki odasında bıçaklayarak öldüren Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin Mühendislik Fakültesi Dekanı olan eşi Handan K.’nın emniyete verdiği ifadesinde cinayeti ilk gün öğrendiğini anlattığı öğrenildi.
Habertürk'te yer alan habere göre; cinayetle birlikte eşinin kendisini aldattığını öğrendiği için moralinin bozulduğunu ve bu nedenle de olayı kimseye bildirmediğini anlatan K., eşinin tutuklanmasından sonra açtığı davayla eşinden boşanmıştı. Olayın ardından rektörlüğün talebi üzerine istifa eden Günce, geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından istifasının kabul edilmemesi üzerine görevine tekrar başladı.


‘BİLGİM YOK’ DEMİŞTİ
Handan K., olaydan sonra yaptığı açıklamada olay gününe dair bir bilgisi olmadığını belirterek “Cinayet işlendiğinde fakültede olmama rağmen, olayı herkes ile birlikte öğrendim. Eski eşim Ahmet Gülce’nin medyada yayınlanan ifadelerini kabul etmiyorum. Eğer o güne ve öncesine dair haberim olsaydı, gereğini yapardım” demişti. Polisteki ifadesinde olay gününü detaylı bir şekilde anlatan K., şunları söyledi:

EVDEN KOVDUM
“Eşimin aracı ile eve birlikte dönmek üzere yola çıktık. Aracı eşim kullanıyordu ve fiziksel olarak kötü durumda idi. Kalp krizi geçirdiğini sandım. Hastaneye gidelim dedim. Kabul etmedi. Sağ bacağında pantolon üzerinde bazı lekeler gördüm. Eve gelince elbiselerini kirli dolabına attı. ‘Sen kavgamı ettin yoksa?’ dedim. Bana “Handan, Celalettin Özdemir’i öldürdüm. Asuman ile ilgili mesajlarım eline geçmiş. Beni tehdit ediyordu” dedi. Ben de Ahmet’ten evi terk etmesini istedim. Aldatıldığımı öğrenince yıkıldım.”