Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak, dün akşam kentte yayılan ‘şebeke suyunda zehir var’ şeklindeki iddiaları yalanladı. Kışanak, “Bu tür dedikodularla halkta korku ve panik yaratılmak isteniyor” dedi.

Belediyenin internet sitesinde yapılan açıklamada, son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle her türlü provokasyonun mümkün olduğu belirtildi.
Kışanak, “Halkımız müsterih olsun. Bu tür zamanlarda ortaya çıkan felaket tellallarına kulak asmasın, provokasyona geçit vermesin. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ve DİSKİ Genel Müdürlüğümüze güvensin, yeter” dedi.

“Su analizi sürekli olarak yapılıyor”
Kışanak, Diyarbakır’ın sadece Türkiye’de değil, dünyada da suyunu musluğundan içen ender kentlerinden biri olduğunu ifade etti.
“Kentimiz Diyarbakır, DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün başarılı çalışmaları sayesinde modern içme suyu arıtma tesisine ve Avrupa Birliği onaylı su kontrol laboratuvarına sahiptir” diyen Gülten Kışanak şöyle devam etti:

“Günlük, haftalık ve aylık su analizlerinin yapıldığı laboratuvarımız, çalışmalarını İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile paralel yürütmektedir. Dolayısıyla içme suyumuzda bırakın zehri, insan sağlığını tehdit edecek hiçbir zararlı maddeye rastlayamazsınız.”

“Hastanelerde vaka yok”
“Söylentiler doğru olsaydı hastanelerde binlerce vaka görülürdü” diyen Kışanak “Ancak gördüğümüz kadarıyla böyle bir durum da söz konusu değildir. Bugüne dek kentimizde böyle bir olay yaşanmadığı gibi bundan sonra da yaşanması mümkün değildir” diye konuştu.

“Suyunuzu musluklarınızdan için”
Vatandaşların “fısıltı gazetesi” şeklinde hızla yayılan bu türden dedikodulara itibar etmemesini isteyen Kışanak, Diyarbakırlılara “Her zaman ki gibi sularınızı musluklarınızdan gönül rahatlığıyla içiniz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi