Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polis memuru için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen terör saldırısında şehit olan şehit polis memuru Alper Zor, Necdet Alıcı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti, CHP ve MHP Milletvekilleri ile Kuvvet Komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Cenaze öncesi şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, şehit yakınları tepki gösterdi. Şehit Polis Memuru Necdet Alıcı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde koruma polisliğini yaptığı ve geçici görev ile Diyarbakır’a gönderildiği öğrenildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Alper Zor, Necdet Alıcı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp için dua edildi ve ardından helallik alındı. Bir süre omuzlarda taşınan şehit polis memurları, cenaze araçlarına bindirildi. Cenazeye şehit polis memurlarının çocukları, özel kuvvet üniforması giyerek katıldı. Cenazenin geçişi sırasında Necdet Alıcı’nın kızı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp’in oğlu asker selamı durdu.

Şehit Mustafa Yiğit Alp’in küçük oğlu da babasını asker selamı ile uğurladı. Şehit Alper Zor Karşıyaka Mezarlığı’nda, Mehmet Fatih Ertuğrul, Elvanköy Mezarlığı'nda, Mustafa Yiğit Alp ve Necdet Alıcı ise Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.  

BURSA ŞEHİDİNİ GÖZ YAŞLARIYLA UĞURLADI

Diyarbakır'da polis servisinin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen özel hareket polisi İlyas Kaygusuz, Bursa'da son yolculuğuna göz yaşları içinde uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan iki çocuk babası özel harekat polisi 27 yaşındaki İlyas Kaygusuz, Bursa'da toprağa verildi. Hüdavendigar Mahallesi'ndeki Mihraplı Camii’nde kılınan cenaze namazına binlerce vatandaş katıldı. Şehit polisin eşi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin kardeşi, tabutun başında, "Ağlamamızı bekleyenler hiç beklemesin. Ağabeyim ölmedi. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu bayrak için bin şehit versek yine de yıkılmayız. Herkes bunu böyle bilsin” diye bağırdı.

Geniş güvenlik tedbiri alınan cenazeye Vali Münir Karaloğlu, Bursa milletvekilleri, belediye başkanları ve şehit polisin çok sayıda mesai arkadaşı katıldı. İl Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından İlyas Kaygusuz, Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.  

ŞEHİT POLİS SERKAN TALAN HATAY’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır’da polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Serkan Talan, memleketi Hatay’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır’daki polis servis aracına yapılan bombalı araçlı saldırıda şehit olan Hataylı Polis Memuru Serkan Talan (36) için Antakya Mezarlık Kompleksi'nde kılınan cenaze namaz kılındı. Evli ve bir çocuk babası olan şehidin cenazesinde eşi Serap Talan, annesi Halide Talan ve yakınları gözyaşı döktü.
Şehit polisin eşi ve annesi ayakta durmakta zorlanırken sağlık ekipleri ve şehit Polis Sedat Talan'ın meslektaşları aileyi yalnız bırakmadı.

Öğretmen olan şehidin abisi Mustafa Talan da çevrede bulunanların desteğiyle ayakta durabildi.
Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi toprağa verilirken, cenaze törenine Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ, CHPMilletvekili Birol Ertem, MHP Milletvekili M.Necmettin Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı. 

ŞEHİT EŞİNİN TABUTUNA SARILARAK “KALK MUSTAFA KALK” DİYEREK FERYAT ETTİ

Diyarbakır’daki hain saldırıda şehit olan Erzurumlu özel harekat polisi Mustafa Karakaya baba ocağı Erzurum’un İspir İlçesi’nde yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis memurunun bir yıllık eşi Yasemin Karakaya eşinin tabutuna sarılarak “Kalk Mustafa kalk” diyerek feryat etmesi törene katılanları gözyaşına boğdu. 

Bugün öğle saatlerinde askeri uçakla Erzurum’a getirilen şehit polis Mustafa Karakaya’nın cenazesi karayolu ile İspir ilçesine götürüldü. Şehit polis memurunun cenazesi ilk olarak Karşıyaka Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Ardından şehidin cenazesi İspir ilçe meydanındaki Tuğrul Şah Camii’ne getirildi.
Cenaze törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu komutanı Şeref Öngay, İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Belediye Başkanı Osman Çakır, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Şehit polis memurunun eşi Yasemin Karakaya, musalladaki eşinin tabutuna sarılarak “Kalk Mustafa kalk” diyerek hıçkırıklara boğuldu. Şehit polis memurunun kardeşi Kadir Karakaya ağabeyine ait üniformayla törene katıldı. Baba Yahya ve anne Güler Karakaya törende güçlükle ayakta durabildi.

Şehit Karakaya’nın cenazesi ikindi namazına müteakip Tuğrul Şah Camii’nde kılınan namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye katılan vatandaşlar teröre tepki göstererek tekbirler eşliğinde şehidi son yolculuğuna uğurladılar.