Diyarbakır Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı
Diyarbakır'da dün bölücü terör örgütü tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan 5 polis ile 5 yaşındakipolis çocuğunun naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törende, şehitlerin tabutlarına sarılan yakınları, feryatlar ederek, gözyaşı döktü.
Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne dün öğle saatlerinde bölücü terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla saldırı yapılmıştı. Patlamada, polis memurları Nazif Kaplan, Salih Zengin, Yakup Kılınç, Siraç Balpetek, Ahmet Gülbahar ile şehit çocuğu 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar ve benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan Mehmet Sarı adlı vatandaş şehit olmuş, 7'si polis, 4'ü teknik personel, 34'ü vatandaş olmak üzere 45 kişi de yaralanmıştı. Patlamada hayatını kaybeden Mehmet Sarı'nın cenazesi dün ailesi tarafından Dağkapı Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra, gece saatlerinde defnedildi.

UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şehit polis memurları ve 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar için ise bugün sabahsaatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehitlerin yakınları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAKINLARI TABUTA SARILARAK FERYAT ETTİ
Tören, şehitlerin naaşlarının ambulanslarla alana getirilip, tören mangaları tarafından katafalklara konulması ile başladı. Bu sırada bazı şehit yakınları fenalık geçirirken, ayakta durmakta güçlük çeken şehit yakınlarını, sağlık görevlileri ve görevli polis memurları teselli etti. Şehit yakınları, naaşların katafalka konulmasının hemen ardından ise yanına geldikleri tabutlara sarılarak, gözyaşları döküp, feryatlar etti.

"HAİN EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR"
Tören, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam etti. Emniyet Müdürlüğü adına konuşma yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü saldırı bizlerin çelik ve sağlam iradesi ile karşılaşacak ve bertaraf edilecektir. Teröristler asla hain emellerine ulaşamayacaktır" dedi.

ŞEHİT YAKINLARI GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE SELAM DURDU
Şehitler için dua okunması ile sona eren törende, polis memurları ve vatandaşlar tabutları omuzlayarak, salavatlar eşliğinde ambulanslara taşıdı. Bu sırada bazı yakınları da şehitlere gözyaşları içerisinde selam durdu.
Şehitler Ahmet Gülbahar ile oğlu Hüseyin Utku'nun naaşı Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine, Yakup Kılınç'ın naaşı Elazığ'a, Salih Zengin'in naaşı Erzincan'a, Nazif Kaplan'ın naaşı Adıyaman'ın Kahta ilçesine, Siraç Balpetek'in naaşı ise Diyarbakır'ın Çermik ilçesine uğurlandı.
5 YAŞINDAKİ UTKU'NUN KÜÇÜK TABUTU
Şehitler için bugün düzenlenen cenaze töreninde tabutlar yan yana görüntülendi. Görüntülerde, 5 yaşındaki Utku Gülbahar'ın yürekleri dağlayan küçük tabutu da var. Utku'nun küçük tabutu görenlerin içini yaktı. Babasının yanına Denetleme istasyonuna gelen polis çocuğu olan Utku Gülbahar'ın babası da, hain saldırı nedeniyle ağır yaralı olarak hastaneye kaldrılmıştı.