Valilik, operasyonda mezarlara dokunulmadığını gösteren fotoğrafları yayınladı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Bingöl-Lice ve Kulp karayollarında yol kesme eylemleri gerçekleştiren terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon yaptı. 18 Ağustos'ta şehit olan uzman çavuş Latif Adıgüzel adına yapılan kapsamlı operasyonda PKK'nın kurduğu mezarlık bölgesine ulaşıldı.

Güvenlik güçleri, Yolçatı'daki PKK'nın mezarlık bölgesinde sözde konferans salonu, bekleme salonu, müze ve mahkeme olarak kullandığı yapılar ile karargah binası, heykel kaidesini Cumhuriyet Savcılığı'nın ‘el koyma ve yıkım' kararıyla imha etti.

Askerlerin geçiş güzergahına tuzaklanmış 2 el yapımı bomba ise kontrollü şekilde imha edildi. Operasyon bölgesine giren 30 şüpheli gözaltına alınırken, değişik tarihlerde PKK'lıların gasp ettiği 3 özel otomobil bölgeden alınarak sahiplerine teslim edildi.

Mezarlık ve çevresinde yapılan arazi taramasında 4 farklı tarlada 600 bin kök kenevir, 400 kilogram kubar esrar, 1 kaleşnikof, 1 M-16 piyade tüfeği, 3 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 2 el yapımı düzenek, 400 kilogram amonyum, 125 adet el yapımı patlayıcı, 58 adet C-3 plastik patlayıcı ile ile çok miktarda mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

MEZARLIKLARA DOKUNULMADI

Operasyon sonrası helikopterden çekilmiş mezarlık fotoğraflarını yayınlayan Diyarbakır Valiliği, iddia edilenlerin aksine mezarlıklara dokunulmadığını açıkladı.