Dink suikastında bomba gelişme. Suikastın tetikçisi Ogün Samast, paralel yapının emniyet ayağı dağılınca daha önce “cinayetteki üçüncü şahsı açıklayacağım” dediği gizemli ismin kimliğini soruşturma savcısına verdi.
İstanbul Başsavcıvekilliği'nce yürütülen soruşturma kapsamında "tanık" olarak ifadesine başvurulan Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın, cinayetle ilgili ilk kez, bugüne kadar ismi geçmeyen üçüncü bir kişiden bahsettiği öğrenildi. 

Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin Savcı Yusuf Hakkı Doğan tarafından yürütülen soruşturmada dün, cinayetin faili olduğu gerekçesiyle 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast, kendi talebiyle "tanık' sıfatıyla ifade verdi. Kandıra Cezaevi'nden İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Samast'ın yaklaşık 3 saat süren 8 sayfalık ifadesinde, savcının sorularını yanıtlarken "araştırılmaya değer bilgiler" sunduğu öğrenildi.
O KİŞİ ETKİLİ BİR MAKAMDA

Samast'ın, "şüpheli" olarak ifadelerine başvurulan dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'i, cinayetten önce muhbir Erhan Tuncel vasıtasıyla ismen tanıdığını beyan ettiği kaydedildi. 

Dink'in öldürülmesini azmettirdiği öne sürülen sanık Tuncel ve cinayeti işleyen kendisi dışında 'etkili makamda' olduğu belirtilen üçüncü bir isimden bahsettiği belirtilen Samast'ın, bu ismin bugüne kadar yürütülen soruşturma veya davada hiçbir şekilde gündeme gelmediğini söylediği de ifade edildi. Ogün Samast'ın bu bilgiyi paylaşması üzerine, savcılığın bu kişiyle ilgili çalışma yürüterek araştırma yapacağı dile getirildi.