Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yurt genelinde hava   sıcaklığında  önemli bir değişiklik beklenmediği belirtilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere  göre; Güneydoğu Anadolu, Hatay ve Şırnak çevrelerinin  yağmur ve sağanak, Bitlis ve Hakkari ile Van'ın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı olması bekleniyor. Bu  sabah  ve  gece  saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde  yer   yer  pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
 
Hava   sıcaklığında  önemli bir değişiklik beklenmiyor.  Rüzgarın , Güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimler ile Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden  hafif   ara  sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
 
SİS HADİSESİ UYARISI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,  sabah ve  gece  saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer   yer  pus ve sis hadisesi beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek görüş  mesafesinde  azalma, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği duyuruldu.
 
BÖLGELERDE  HAVA
 
MARMARA:  Parçalızamanla  batı kesimlerinin çok  bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer   yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
EGEParçalı   bulutlu  geçeceği tahmin ediliyor. Bu  sabah  ve  gece saatlerinde  yer   yer  pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
AKDENİZ:  Parçalı , doğu kesimlerinin  yer   yer  çok  bulutlu , ilk saatlerde Hatay  çevrelerinin  sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu  sabah  ve  gece  saatlerinde Göller Yöresi'nde  yer   yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU:  Parçalı   bulutlu  geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah  ve  gece  saatlerinde  yer   yer  pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ:  Parçalı   bulutlu  geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer   yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ:  Parçalı   bulutlu  geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu  sabah  ve  gece  saatlerinde yer   yer  pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU:  Parçalı  ve çok  bulutlu , bu akşam saatlerine kadar Elazığ ve Şırnak  çevrelerinin  yağmur, Bitlis ve Hakkari ile Van'ın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer   yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU:  Parçalı  ve çok  bulutlu , bu akşam saatlerine kadar  aralıklı  yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer   yer  pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
BAZI İLLERİN  HAVA   SICAKLIĞI
 
CANAKKALE:  Parçalızamanla  çok  bulutlu .(14)
 
ISTANBUL:  Parçalı   bulutlu .(14)
 
IZMIR:  Parçalı   bulutlu .(15)
 
ADANA:  Parçalı   bulutlu .(18)
 
ANTALYA:  Parçalı   bulutlu .(19)
 
MERSIN:  Parçalı   bulutlu .(19)
 
ANKARA:  Parçalı   bulutlu , bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer   yer pus ve sisli.(8)
 
KONYA:  Parçalı   bulutlu , bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer   yer pus ve sisli.(8)
 
SAMSUN:  Parçalı   bulutlu .(14)
 
TRABZON:  Parçalı   bulutlu .(14)
 
ERZURUM:  Parçalı   bulutlu , bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer yer  pus ve sisli.(2)
 
BATMAN:  Parçalı  ve çok  bulutlu , akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı.(8)
 
DIYARBAKIR:  Parçalı  ve çok  bulutlu , öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı.(8)
 
GAZIANTEP:  Parçalı  ve çok  bulutlu , öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı.(10)
 
SANLIURFA:  Parçalı  ve çok  bulutlu , öğle saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı, bu  sabah  ve  gece  saatlerinde  yer yer  puslu ve sisli.