Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) olmak üzere Türkiye genelinde azalacak.

Rüzgar ise Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT-

Meteoroloji yurdun doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenirken Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

-ZİRAİ DON-

Meteoroloji'den bir de zirai don uyarısı geldi. Bu gece Karadeniz, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hafif ve yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinin altını çizen Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyette bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (10)

ANKARA: Parçalı bulutlu. (7)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (15)

ADANA: Parçalı bulutlu.(18)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (18)

SAMSUN: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların akşam saatlerine kadar doğu ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.(4)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı. (-6)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(8)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevreleri kar yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerine kadar Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışlar akşam saatlerine kadar Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak. (ANKA)

SEÇMENE KAR SÜRPRİZİ

Seçim gününde kar sürprizi seçmenlere zor anlar yaşattı

Ağrının Doğubayazıt ilçesinde yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı hayat durma noktasına geldi.

İlçede dünden beri devam eden soğuk hava ve yağmur sabaha karşı kar yağışı ve fırtınaya dönüştü. İlçe ve köylerde geceden beri elektrikler olmazken, elektrik kesintisinden dolayı da sular akmıyor. EDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun yağış ve fırtına nedeni ile ilçeye enerji sağlayan ana dağıtım ünitelerindeki arızalardan dolayı bir süre daha elektrik verilemeyeceğini, fırtınadan dolayı kopan elektrik tellerinin onarımının devam ettiğini ifade ettiler.Sabah erken saatlerde oy kullanmak için sandık başına gitmeye çalışan vatandaşlar oy kullanacakları yerlerde ulaşmakta oldukça zorlandı.Öte yandan ilçenin Ağrı, Iğdır ve Van ile olan bağlantısı yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapandı. Kapanan yolları açma çalışmaları devam etmekte.

RİZE’DE YOĞUN KAR YAĞIŞINA RAGMEN SEÇİM

Rize’de itkili olan yoğun kar yağışına rağmen seçmenler oy kullanmak için ilk dakikalardan itibaren sandık başına gittiler.

Rize’de oy verme işlemi saat 07:00’da yoğun kar yağışı altında başladı. Sabah saatlerinde şehir merkezinde etkili olan tipi şeklindeki yağışa rağmen seçmenler ilk dakikalardan itibaren oy kullanmak için sandık başlarına akın etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden kar tahmininde bulunduğu için seçmenler yağın karın mevsimsel olarak normal olmasa da kendileri için sürpriz olmadığını belirttiler.

Öte yandan, geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bir çok köy yolunun ise araç ulaşımına kapandığı öğrenildi. Öte yandan, sandık başlarında görevli olan sandık görevlilerinin de yoğun kardan etkilenen köy ve mahallelere ulaşmakta güçlük çektiği bilgisi alındı.

Konuyla ilgili olarak İHA’ya açıklama yapan Rize Valisi Nurullah Çakır, “Geceden bu yana yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Sandık görevlilerimizin sandık başlarına ulaştıklarına dair telefon bilgileri alıyoruz. Ancak bu bilgiyi henüz anladıklarımız da var. O arkadaşlarımızdan telefon bekliyoruz. Geceden itibaren 100’e yakın köy yolumuz araç ulaşımına kapanmıştı. Bu sayıyı 20’lere düşürdük. Yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışını tahmin ediyorduk. Ancak il merkezi ve ilçelerimizde mevsim normallerinin çok üzerinde bir kar yağışı oldu” dedi.

ELAZIĞ'DA OY KULLANMA İŞLEMİ KAR YAĞIŞIYLA BAŞLADI

Türkiye genelinde erken oy kullanan şehirler arasında yer alan Elazığ'da sabah saat: 07.00 itibariyle oy kullanma işlemleri başladı. 390 bin 114 seçmen yer aldığı Elazığ'da sabah saatlerinde kar yağışı da başladı.
Elazığ'da bugün sabah saat. 07.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi saat: 16.00' a kadar devam edecek. Elazığ merkezde 252 bin 113 seçmen yer alırken, ilçe, belde ve köylerle birlikte seçmen sayısının 390 bin 114 olduğu öğrenildi. Bin 636 sandığın yer aldığı Elazığ'da vatandaşlar sabah erkenden oylarını kullanmaya başladı. Kentte 2 bini polis yaklaşık 5 bin resmi görevli sandık başında yer aldı.

Sabah saatlerinde başlayankar altında Oy kullanmaya gelen vatandaşlar," Oyumuz vatanda millete hayırlı olsun. İnşallah hem ülkemiz hemde şehrimiz için hayırlı bir sonuç çıkar. . Hem Elazığ için hemde ülkemiz için hayırlı bir sonuç çıkar inşallah" dedi.