Meteoroloji 10. Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi'nden (BTUM) yapılan açıklamada, "Bölgemizin; yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem ile Cumartesi akşam saatlerinden itibaren kuzeyden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
Bu akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde görülecek lokal yağışların ardından, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren yağışlı sistemin yaklaşmasıyla birlikte, bölgenin batı kesimlerinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren bölge geneline yayılacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi günü aralıklarla devam edecek sağanak yağmurun, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı sistemin Pazar sabah saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri ile Ordu çevrelerinde görüldükten sonra bölgemizi terk etmesi bekleniyor" denildi.

"MEVSİM NORMALLERİNİN 4 İLA 6 DERECE ALTINA İNECEK"
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Lodosun etkisi ile bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hava sıcaklıklarının; Cumartesi günü rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte önce mevsim normallerine, akşam saatlerinden itibaren ise kuzeyden gelecek soğuk havanın etkisi ile mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altına gerileyeceği, hafta başından itibaren ise hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor.


Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden orta kuvvette, yarın (Cuma) yer yer kuvvetli (30-50 km/saat), Cumartesi günü kuzey ve kuzeybatı (karayel) zamanla kuzeydoğudan (poyraz) orta kuvvette, kıyı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) ve denizlerde ise kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kıyı kesimlerde hafif, iç ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor. Sıcaklıklardaki ani değişim, kar yağışı, buzlanma ve don ile beklenen kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, gribal enfeksiyon, baca gazı zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
Seçim günü; Cumartesi ve Pazar günü meydana gelmesi beklenen kar yağışı ile birlikte sıcaklıklarda beklenen ani düşüşlerden dolayı, seçim sabahı iç ve yüksek kesimlerde beklenen kar yağışı ile birlikte buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceğinden tedbirli olunması gerekmektedir."