İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıyer Armutlu'da DHKP-C'ye yönelik büyük bir operasyon düzenledi. Operasyon sonrası örgütün eylemlerinden çarpıcı görüntüler ve operasyonun görüntüleri basınla paylaşıldı.
MARKETİ BÖYLE KUNDAKLADILAR

Polisin paylaştığı görüntülerde örgütün haraç alamadığı bir marketi kundaklaması görülüyor. 5 Haziran'da bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde marketin kapanma saatinde yüzü maskeli 3 kişi geliyor. 2 kişinin elinde silah birinin elinde de benzin bidonu bulunuyor. Kapıyı zorlayan şüpheliler içeride bulunan 2 kadını kapıyı açmaları konusunda zorluyor. Korkuya kapılan kadınlar kapıyı açıyor ve kaçmak istiyor. Ancak saldırganlar kadınların gitmesine izin vermiyor.

Elinde benzin bidonu olan kadın saldırgan benzini etrafa dökmeye başlıyor. Kapıda duran saldırgan ise daha sonra çakmağı çakarak marketi ateşe veriyor. Alevler bir anda her yeri kaplıyor. 3 saldırgan ve 2 kadın kaçarak uzaklaşıyor. Dışarıda bulunan diğer saldırganlar ise marketin kameralarına zarar vermeye çalışıyor. Kameralara taş atarak kırmaya çalışan saldırganlar başarılı oluyor.

Şüphelilerin başka bir markete düzenlediği molotoflu saldırıda güvenlik kameraları tarafından görüntüleniyor. Şüphelilerin ayrıca düzenledikleri korsan gösterilerde görüntülerde yer alıyor.

OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA

Cuma sabahı polis tarafından şüphelilere yönelik düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Polis helikopterinin destek verdiği operasyona özel harekat polisleri de katıldı. Polislerin evlere girerek aram yapmaları ve ele geçirilen silahlar yer alıyor. 13 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

36 FARKLI ADRESE BASKIN YAPILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyon ile ilgili yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce 24.10.2014 tarihinde, Sarıyer ilçesinde sol bir terör örgütünün mahalli alan yapılanmasına yönelik olarak (36) değişik adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda; Bahse konu örgütün faaliyetleri çerçevesinde yaralama, yağma, 6136 SKM, halk üzerinde baskı kurarak haraç alma, darp, tehdit eylemlerini gerçekleştiren şahıslar ile örgüte lojistik destek veren, silah ve malzemeleri saklayarak örgüte yardım eden şahıslarında aralarında bulunduğu (13) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."

"Şahısların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarında; 2 adet tabanca, 8 adet fişek, 1 adet pankart, 2 adet tüfek, 85 adet tüfek fişeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 86 adet kurusıkı fişek, 1 adet demir jop, 3 adet bıçak, 1 adet sapan, çok sayıda iletişim ve bilişim malzemeleri ile örgütsel yayın ve doküman ele geçirilmiştir.