DGS sonuçlarına nasıl ulaşırım?

ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ayının ikinci haftası yapılan DGS sınavı yani dikey geçiş sınavı, iki yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları ve açık öğretim ön lisans programından mezun olan öğrencilerin dört yıllık üniversitelere geçiş hakkına sahip olması için yapılan bir sınavdır. DGS sınavına giren birçok öğrenci dgs sonuçları için belli bir süre beklemek zorundadır. Bu sürenin sonunda internet üzerinden ÖSYM’nin internet sitesine giriş yaparak sonuçlarını öğrenme imkanına sahip olursunuz.

Kayıt işlemleri nasıl yapılır?

·         DGS sınav sonuçları öğrencilerin evlerine gönderilmez. İnternet üzerinden ÖSYM’nin internet sayfasından sonuçlarını gören öğrencilerin bundan sonra kayıt işlemleri başlar.

·         Sınavı kazanan öğrencilerin belgeleri elektronik posta yoluyla ilgili üniversite rektörlüklerine gönderilir.

·         Yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler, kayıt işlemleri için kazandıkları üniversitenin rektörlüğüne başvurmaları gerekir.

DGS sınavını kazanan öğrenciler birçoğu açıkta kalabilir. Ancak bu açıkta kalan öğrenciler de diğer kazananlar arasında kazandığı bölümü tercih etmeyen öğrencilerden kalan açık kontenjanlardan girme imkanı bulunmaktadır. Bunun için sınavı kazanıp açıkta kalan öğrencilerin ÖSYM’nin internet sayfası www.dgspuanhesaplama.com da yayınlanacak ek yerleştirme listesini takip etmeleri gerekir.