Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi, dershanelerin yasa zoruyla kapatılmak istenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

 Samanyolu Haber Televizyonu'nun sorularını cevaplandıran 'Cübbeli Ahmet Hoca ', "Bir hizmet varsa onun genişletilmesinde fayda var. Durdurulmasında fayda yok." dedi. Özellikle doğudaki önemli hizmetlere işaret etti.

Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi, Samanyolu Haber Televizyonu'na yaptığı açıklamada üniversiteye hazırlık kurslarının kapatılmaması gerektiğini vurguladı. Dershanelerin özellikle doğu ve güneydoğu'da gördüğü önemli hizmetlere işaret etti.

-  "Çok büyük bir boşluk var özellikle Doğu'da Güneydoğu'da bir nesil kaybolma tehlikesi içinde. Bunlara kim hizmet ediyorsa kim bunları topluyorsa kim bunları cehaletten kurtarıyorsa kim bunları Allah, Peygamber, ana babaya itaat topluma saygı büyüklere saygı küçüğe şefkat öğretiyorsa biz bunlara duacıyız. Bunlara duacı olmak gerekir. "

Ünlü, milyonlarca insanı ilgilendiren bir konuda karar alınırken istişareye ehemmiyet verilmesini tavsiye etti.

- "Gözetilmesi gereken husus halkımızın rızası istişaresi. çünkü herkes çoluk çocuğuyla uğraşıyor. Medine kurtuldu bir istişareyle. Sormanın çok önemi var. Çoluk çocuğu terbiyeden aciz kaldık. Yardım Allah'tan istiyoruz ama sebepler alemindeyiz. Sebeplere tevessül etmek istiyoruz. Yani aracılar koymamız lazım. Kendimiz ilgilenemiyoruz. "
Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefedi, cehaletin en büyük dert olduğunu söyledi. Ve eğitim müesseselerinin önemine değindi.

- "En büyük dert cehalet. başta bilgisizlik. İlacı da okumak. Çoluk çocukla ilgilenilmesi lazım. Aksi takdirde kaçınılmaz olarak Allah muhafaza kötü huylar kötü alışkanlıklar doğuda güneydoğuda terör odaklarına yem olma tehlikesi... İstanbul'da büyükşehirlerde uyuşturucu belaları... Çok tehlike var. dolu kayıp çocuk var. bütün bunlar irtibatsızlıktan sokakta kalmalarından oluyor."

Bir taslakla üniversiteye hazırlık kurslarının kapatılmak istenmesine en çok veliler tepki göstermişti. Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi ailelerin endişelerinde haklı olduğunun altını çizdi.

- "İnsanlar çoluk çocuklarının yetişmesi için faydalı yerlere göndermek güvenilir yerlere göndermek... Lafına lafzına dikkat eden insan olmasına özen gösteriyorlar. Aileler bunda haklıdırlar. Aceleci olmamak lazım. Çünkü kararlar aceleci verilirse zararla oturma tehlikesi var."