Yeşilpınar'da bir dernek binasına silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 31 yaşındaki İsmail Bayram hayatını kaybetmişti. Bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Bayram'ın 3 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi. Dernek saldırısının izleri ise gün ağarınca ortaya çıktı. Derneğin giriş kapısında ve derneğin içinde çok sayıda mermi deliği görüldü. Bayram’ın oturduğu apartmana ise Türk bayrağı asıldı. Hayatını kaybeden İsmail Bayram'ın derneğin yakınında bulunan evinde ailesi taziyeleri kabul ediyor.
“BİR İNSANIN CANINA KIYMAK BU KADAR BASİT Mİ?”
Taziyeleri kabul eden gözü yaşlı baba Mustafa Bayram'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Baba Bayram, “30 yaşında evladını yitiren baba ne söyleyebilirse onu söylüyorum. Yanıyorum şuan. Buna kimse dur diyemedi. Bir insanın canına kıymak bu kadar basit mi? Yanıyorum. Yangın nedir bilmiyorsunuz ki. Evliydi. Mayıs ayında çocuğu dünyaya gelecekti. Bir tane evladım vardı, o da gitti. Kaldık iki kişi” diyerek feryat etti.
“BİR AY ÖNCEDEN SALDIRI OLACAĞINA DAİR DUYUM GELDİ”
Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Demir, saldırı olacağına dair bir ay önce duyum aldıklarını belirterek, “Büyük Osmanlı Derneğimize haince, namussuzca yapılan bu saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bu yapılanın vatanımızın birliğine, dirliğine, milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik olduğuna inanıyoruz. Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırılar bizi asla yıldıramayacak. Bu arkadaşımızın intikamı mutlaka alınacak. Ağır yaralı olan polis memuru arkadaşımız değil. Buraya uğrayan, sohbet eden bir arkadaşımız. Bir ay önceden duyum geldi çeşitli örgütlerin bu tür saldırısı olacağı üzerine. Emniyetin de tedbirleri vardı. Henüz kimin yaptığı noktasında net bir bilgi yok” dedi.