Yeni yılın ilk günlerinde Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik sahil şeridinde deniz yer yer 5-10 metre arasında çekildi. İlçe merkezinden 10 kilometre uzaklıktaki Yalancıboğaz ile Adaköy Mahallesi'nde de denizde adacıklar oluştu. Denizdeki çekilme ve adacıkların oluşması Marmarisliler'i endişelendirdi. Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde iskelelerin temellerinin görünmesine neden olacak kadar yaşanan deniz çekilmesi dikkat çekerken, birçok kişi bunu cep telefonları ile görüntüleyip, yakınlarıyla paylaştı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, ortada endişe edilecek bir durum olmadığını her yıl aralık ve şubat ayları arasında bu tür çekilmelerin görüldüğünü söyledi. Beyaz, şöyle dedi:

"Mevsim normalleri dışında, güneşli ve yağmursuz bir dönem yaşanmakta. Atmosferik şartlarda yüksek basıncın neden olduğu bir durum söz konusu. Marmaris ve çevresinde bu tür çekilmeler çok normaldir. Bu tür basınçlarda denizde 15-40 metre arasında çekilmeler yaşanabilinir. Halkımız, 'Deprem habercisi mi' diyerek endişe duymakta. Bu tür söylentilere ve haberlere itibar etmesinler."