Diyarbakır'da basının karşısına çıkan Selahattin Demirtaş, 30kişinin can verdiği, okulların yakıldığı, marketlerin yağmalandığı olaylara provokatörlerin neden olduğunu açıkladı.
Demirtaş'ın "provokatör" dediği kişilerin ise HDP'nin Twitter hesabında 'Takip Edilenler' listesinde yer aldığı ortaya çıktı. YDG_HKomuta adlı hesapta, "Asayiş güçlerimiz önceliğini misilleme ve pusulama eylemlerine vermelidir. Bu yönden mücadeleye devam edeceğiz" diye çağrı yaptı. Aynı hesaptan, vatandaşlardan silah bağışı bile talep edildi.

O PROVOKATÖRLER HDP'NİN TAKİBİNDE
Dün geceden beri Ulaştırma Bakanlığı'nın girişimi ile bir çok hesabı "buzlanan" YDG-H'nın hesabı Demirtaş'ın Eş Genel Başkanlığını yaptığı HDP'nin resmi hesapları tarafından da takip ediliyor.
SİLAH LAZIM TWİTİ
 
Demirtaş'ın provokatör dediği kişiler ise PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H ismiyle hareket eden örgüt. YDG-H, twitter hesaplarında yaptığı çağrılar ile olayları adeta organize ediyor. Halktan silah toplama çağrılarının bile yapıldığı hesaptan, Hüda Par üyelerinin görüldükleri yerde öldürüleceği de duyuruluyor. (Vatan)