Ankaralı avukat H. Yunus Akyol, IŞİD'in Kobini saldırısını bahane ederek halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan ve tahrike teşvik eden, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik açıklamalarından dolayı HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, MKYK üyeleri ve tüm yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Akyol, suç dilekçesinde HDP eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın, 'Kobani'de durum son derece kritik. IŞİD saldırılarını ve AK Parti'nin Kobeni'ye yönelik ambargosunu protesto etmek üzere halkı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek olmaya çağırıyoruz'' diyerek suç işlediklerini ifade etti.

İSYANA TEŞVİK
Akyol, HDP'li yöneticilerin açıklamalarının 5237 sayılı TCK'nın 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Karşı Silahlı İsyan'' başlıklı 313. maddesi ile 'Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozmak'' başlıklı 302. maddesine açıkça aykırıdır'' dedi. Akyol, TCK'nın 5237 sayılı kanununun 302. ve 313 maddeleri uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.