Narkotik timleri, 9 Mayıs 2015 gecesi, aradıkları uyuşturucu kaçakçısının adresini karıştırıp Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evine baskın yaptı.

"YANLIŞ ADRES"


Kamil Elibol'un Sözcü gazetesinde yayınlanan haberine göre, bugüne kadar gizlendiği iddia edilen olayda, yanlışlık anlaşılınca ekipler kapıdan geri döndü. Olayla ilgili soruşturma açıldı ve 155 Haber Merkezi'nde görevli bir polis memuru açığa alındı.

POLİSLER HATASINI ANLAYINCA...

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri, esrar ticareti yapan bir şebekeyi takibe aldı. Teşekkül halinde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve ticareti yapan suç örgütünün aranan bir üyesinin Diclekent semtindeki evi belirlendi. Habere göre, bu kişiyi yakalamak üzere harekete geçen polisin elindeki adres yanlış çıktı. Narkotik ekibi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kapısını çaldı. Kapıyı açan Demirtaş’ın yakınları, evin aranan kişiye ait değil Demirtaş’a ait olduğunu söyledi. Yaptıkları hatayı fark eden polisler evden ayrıldı.

narkotik-baskin.jpg

DEMİRTAŞ DİYARBAKIR'DA DEĞİLDİ

Olay sırasında Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’da olmadığı belirlenirken, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.

demirtas-balikesirde-konusuyor.20150512132259.jpg

BU İŞİN SORUMLUSU KİM?

155′de görev yapan polis memuru Narkotik Büro ekibine “yanlış ev adresi” bildirdiği gerekçesiyle açığa alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü, bir Polis Başmüfettişini soruşturma için Diyarbakır’a gönderdi.