HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demşirtaş, kardeşi Nurettin Demirtaş'ın neden PKK kamplarında olduğuna dair soruya yanıt vermedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin dünkü Mersin mitinginde, Demirtaş'a "Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Neden inmiyor barış için çalışmıyor?" sorularını yöneltmişti.

Nurettin Demirtaş'ın PKK kamplarında olduğunu gösteren fotoğraf üzerinden çıkan bu tartışmaya HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın ne yanıt vereceği merak ediliyordu. Dün İstanbul Başakşehir'de partililere hitap eden Demirtaş, Davutoğlu'nun kardeşinin neden dağda olduğuna dair soruyu geçiştirerek, "Sen hoca değilsin artık, Başbakansın. Sana ne cevap vereceğiz?" dedi.

AĞABEYİ NURETTİN DEMİRTAŞ İÇİN NE DEDİ?

Selahattin Demirtaş, ağabeyi için "Düşünce suçu nedeniyle sürgünde. Erbil'de ticaret yapıyor" demişti. Ancak Takvim Gazetesi geçtiğimiz günlerde yayınladığı fotoğraf ile Nurettin Demirtaş'ın PKK kamplarında olduğunu duyurdu. Gazete, Nurettin Demirtaş'ın silahı alıp Kandil'e çıktığı ve 'Şiyar' kod adı ile PKK kamplarında silahlı eğitim verdiğini de iddia etti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN AĞABEYİ NURETTİN KANDİL'DE Mİ?

nurettin-demirtaş-selahattin-ağabeyi.jpg
Gazete manşetinde Nurettin Demirtaş'ın silahlı pozları ve PKK'lılarla olan resimleri yayınlandı.

Selahattin Demirtaş 'ın aile fotoğrafında yer almayan ağabeyiyle ilgili bugün flaş bir iddia ortaya atıldı. Takvim Gazetesi 'Selo bak abini bulduk' diyerek HDP liderinin ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın Kandil'de PKK militanlarını eğittiğini öne sürdü.

NURETTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

Nurettin Demirtaş üniversite öğrencisiyken 1991'de PKK'nın gençlik örgütü olarak bilinen Yekitiya Civaka Kürdistan üyesi oldukları suçlamasıyla kardeşi Selahattin Demirtaş ile beraber gözaltına alındı. Selahattin Demirtaş serbest bırakılırken, Nurettin Demirtaş terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan Buca Cezaevi'nde onbir yıl altı ay hapis yattı.

nurettin-demirtaş-kandil-resmi.jpg

Cezasını çektikten sonra DTP'ye üye olan Demirtaş, sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle askerliğe elverişsiz raporu aldı. 8 Kasım 2007'de DTP'nin başkanlığına seçildi. Askerlik raporu sahte çıkınca 2007'de tutuklandı. Bir yıl hapis yattıktan sonra askere alındı ve Safranbolu ile Artova ilçelerinde askerliğini tamamladı. 2010'da terhis olan Nurettin Demirtaş, teskereyi aldıktan sonra Mersin'deki bir yayla evinde kaldı. 1.5 ay sonra ise Diyarbakır'a gidip Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a geçti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ : 'ERBİL'DE YAŞIYOR' DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş aile fotoğrafı için poz verdiği gün ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın nerede olduğuna ilişkin soruya şu yanıtı vermişti;

-"Üniversite öğrencisiyken hapse girdi, ömrünün yarısını cezaevlerinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, eş genel başkan oldu. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok ağır cezalar verdiler kendisine. Çok sayıda dava açtılar. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik şu an Erbil'de yaşıyor."